Новините днес
Мнения

Аламанов: Путин е диктатор. Психопат и насилник. Путин не е Русия

21 точки за войната в Украйна След два дни на путиновска агресия в независима Украйна, няколко неща, които трябва да се отбележат.

1. Това е военна агресия на една държава към друга. Това е война. Който и каквото да казва.


2. Путин е агресор и диктатор. Класическа форма на насилник.


3. Украинският народ е една от жертвите на диктатора.


4. Руският народ е една от жертвите на диктатора. Респект за всички руснаци, които се изправиха срещу диктатора.


5. Части от българския, унгарския, белоруския и всички други народи от бившите социалистически страни са жертви на диктатора. Мнозина даже не знаят, че са жертви, толкова дълбоко е проникнала лъжата и пропагандата.


6. Класическият насилник използва физически, психически, икономически и информационни методи за насилие.


7. Класическият насилник лъже, вменява вина и отклонява вниманието с престорени истерии, само и само да се замъгли истината за неговото насилие.


8. Класическият насилник използва ситуация от далечното минало, за да направи фалшива легенда и да държи в подчинение жертвата си.


9. Оправданието, че пазят интересите на руски граждани в Донецк е лъжа и е отвратително по своя характер. Превземането с танкове на Киев ясно показва това.


10. Оправданието „ама то и други са правили така в миналото“, е отвратително по своя характер. С това оправдание комунистите са организирали Народния съд през 1945 г.


11. Оправданието да се търси „историческа справедливост“ е отвратително по своя характер и дава възможност на могъщ насилник да тормози слаби държави.


12. Оправданието „вие влизате в НАТО“, затова аз имам право да ви разсипя държавата, е отвратително. Всеки има право сам да определя бъдещето си.


13. Неприкритите заплахи към Финландия и Швеция, изразили интерес да станат спешно членове на НАТО, само затвърждава насилническата същност на диктатора Путин.


14. Прекалено много българи на високи политически позиции имат повече любов към Путин и действията му, отколкото към българския народ. Огромна част от тези българи, които повече обичат Путин, сами се наричат патриоти и националисти. Без да е ясно защо.


15. Тези националисти непрекъснато истерично настояват, че говорят от името на „всички българи“, въпреки че имат сумарно около 200 000 гласа на изборите.


16. Тези националисти непрекъснато истерично настояват, че пазят „българския национален интерес“. Като се съди по думите им, този „интерес“ предимно се изразява в: националистите да управляват, България да се отдалечава от цивилизационния си избор да е част от обединена Европа и да се метне в прегръдките на източния диктатор.


17. На фона на сравнително малкия им изборен резултат, сумарно под 10%, националистите получават непропорционално голямо медийно отразяване, особено в някои телевизии. На моменти човек има усещането, че националистите имат 60% и управляват. Провеждат срамна кампания, продължаваща с години.


18. На практика българският национален интерес и българският цивилизационен избор е да сме част от западната цивилизация. Всички емигрират към запада, никой не емигрира в Русия. Или поне почти никой.

19. Руската агресия смъкна всички маски. Путин е диктатор. Психопат и насилник. Путин не е Русия. Путин не е руският народ.


20. Под ръководството на Путин Русия си остана само с превъоръжаване, износ на суровини и хора, и тук там някой милиардер. И руснаците бягат на запад. А Путин не разбра, че 2022 г. не е 1954 г.


21. Не знам каква трябваше да е реакцията на западните страни. Явно чак сега разбраха, че си имат работа с психопат диктатор. Колкото повече ограничат влиянието му, толкова по-добре.


И може би точно сега е моментът най-после да се сбогуваме с комунистическото си минало и ужасите на режима. Да направим лустрация, поне за бившите служители на Държавна сигурност, която беше продължение на КГБ. Да нямат право да заемат административни постове и избираеми длъжности, за да не ни определят повече живота. И медиите да ги е срам да ги канят пак да ни четат морал от екрана.


Ужасна трагедия се случва в Украйна. Поне да си направим изводи и да не допускаме повече психопати насилници да ни тормозят.

Любомир Аламанов, Facebook

21 точки за войната в УкрайнаСлед два дни на путиновска агресия в независима Украйна, няколко неща, които трябва да се…

Публикувахте от Lubomir Alamanov в Събота, 26 февруари 2022 г.

Подобни новини

Димитър Байрактаров: Пропагандата отново се опитва да внушава лъжите на Запада и да ги превръща в удобна „истина“.

Novinite-dnes.bg

Сценарият на Русия е обявяване на още две нови републики

Novinite-dnes.bg

Страхил Ангелов: Защо някои си мислят, че Русия ще се остави толкова лесно да бъде „демократизирана“, т.е. ограбена от глобалистите?

Novinite-dnes.bg

Гамизов: Бог ни изпраща изпитания според това, колкото можем да носим, дори и със счупен гръбнак в най-невъзможни времена

Novinite-dnes.bg

ГЕРБ висят със страшна сила заради контактите си с Русия и лично на Борисов с Путин, заради ролята им за изграждането на Турски поток

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар