Новините днес
България

Албена Борисова: Украинците съвсем се разпищолиха. Диктуват на нашата България как да си прекръсти улиците

Украинците съвсем се разпищолиха. Диктуват на нашата България как да си прекръсти улиците. И имена си намерили, разбира се. И улиците са си избрали.
Улица „Драган Цанков“ посолството на Киев предлага да бъде прекръстена на „Украйна“. Само, защото на нея се намира амбасадата на Русия. А знаят ли, че Драган Цанков е бил министър-председател на България в много важен исторически момент, председател на парламент, депутат… Това разбира се, не ги интересува.


Както не ги интересува кой е Никола Мирчев, на когото е кръстена улицата, където се намира Руското консулство в София. Тя пък киевците измислили да се казва „Героите на Украйна“. Само да си представим как Никола Мирчев, големият художник, прославил България, изведнъж бъде зачеркнат заради кефа на украинците.
Има и още предложения в страната. Искат украинците да стресират руснаците – там, където има руска дипломатическа мисия, да виси табела „Украйна“. Това е тяхното обяснение. Хвалят се, че Албания, Литва, Латвия, Норвегия, Канада вече си преименували улиците.
И това се случва в деня, когато Украйна демонстрира сговорчивост на поредните преговори с Русия като предложи да приеме статут на неутралитет, да не се присъединява към военни съюзи и да не приема военни бази на своя територия. Въпросът на какво може да се вярва е излишен.


Украинците могат да правят и да искат всичко. Демокрация е. Всеки е в правото си да иска всичко. Особено след като виждат как България им се е поклонила доземи, чуди се как да им угоди. Защо пък да не поискат още и още… Важното е как ще реагира нашата власт. Дали ще предаде България като зачеркне велики българи и ще преименува улици, които от поколения носят техните имена. Ако го стори, това народът няма да им го прости. Трябва да го знаят.

Украинците съвсем се разпищолиха. Диктуват на нашата България как да си прекръсти улиците. И имена си намерили, разбира…

Публикувахте от Albena Borisova в Вторник, 29 март 2022 г.

Подобни новини

Христо Иванов: Не един човек му казва: „Махай се, Гешев!“ Така ще бъде, докато не сменим състава на ВСС

Novinite-dnes.bg

Георги Георгиев(БОЕЦ): Втора присъда. Осъдиха ме по второ дело на прокуратурата срещу мен

Novinite-dnes.bg

Волен Сидеров: „Аз постоянно се бия с някого, да. Аз съм известен хулиган“

Novinite-dnes.bg

„Гешев е позор!“: Протест пред сградата на ВСС /на живо/

Novinite-dnes.bg

Росен Костурков от ПП: Приоритет е преструктурирането на КПКОНПИ и смяната на Цацаров

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар