Андрей Райчев: Политиците трябва да прекратят сатанизацията помежду си, защото развращава и хората

„Символични са опитите за правителство с първите два мандата. Донякъде това е предизборно, но не в лош смисъл, показват, че имат силни и компетентни хора. Не очаквам нищо, освен омръзнали на хората дрязги“. Този коментар направи социологът Андрей Райчев в предаването „Политически НЕкоректно“ по БНР.

„До предсрочни избори през март нищо няма да се промени, до септември – да“, посочи той и подчерта, че политиците трябва да прекратят сатанизацията помежду си: „Това развращава и хората“.

По думите на социолога България в момента „прехарчва“: „Не може пенсиите да са със заеми, те трябва да се изкарат от работещите хора“. 

Андрей Райчев коментира още: „България много се различава от Европа по темите за войната и мира, за „зеленото“ и за ЛГБТ. … Това е ценностно разминаване, фундаментално е това различие!. … Но България не може да си позволи остра политика по тези теми, защото няма да ни разберат и ще изглеждаме в техните очи като „троянски кон“ и ще бъдем низвергнати. България е лоялен съюзник на НАТО, не че обичаме особено НАТО, но българинът съзнава ясно, че без това НАТО няма как. Със сигурност България е една от най-проевропейските страни, но няма как, разминаваме се. България трябва да е по-ниска от тревата, защото, ако блесне това ценностно различие, ще ни изхвърлят. България без Европа е изключително лошо място. За три месеца ще се мутризира, ще се появят новите олигарси, които са си чисти бандити, ще се появят силови групировки“.

Прочетете също

БСП с писмо до Румен Радев

Парламентарната група на „БСП за България“ изпрати писмо до президента Румен Радев, в което настоява държавният глава …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *