Новините днес
Политика

Антон Кутев: Войните няма да приключат със смяната на Путин, нито светът ще се оправи

Смяната на Стефан Янев нямам представа защо се случи, това трябва да го обясни премиерът. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV бившият говорител на служебното правителство Антон Кутев.

Според него мотивът, че бившия министър на отбраната е назовал конфликта в Украйна с думата операция вместо с война не може да бъде истински мотив за оставката му и предположи, че има по-дълбока причина.

Влиянието на русофилските кръгове сигурно ще намалее, защото агресията на Русия в Украйна не е приемлива. Друг е въпросът, че русофилията тръгва от нашата история. Руско-турската война също е представлявала агресия, но войната е неприемлива в днешния свят, обясни Кутев.

,,В днешно време всеки човешки живот е ценен. Агресията на Русия и Путин е недопустима, а какво става с другите поне пет войни, които се водят в света – Йемен, Сомалия, Сирия, Палестина?“, попита той.

За мен дали причината са руските олигарси, САЩ или петролът няма значение. Деца и невинни граждани умират заради политически и икономически интереси, което е абсурдно. Трябва смяна на елитите, защото светът няма да се оправи, нито ще спрат войните със смяната на Путин. Обществата трябва да постигнат друго ниво на политики и да се поправят неравенствата в глобален мащаб, завърши Кутев.

Подобни новини

Асен Василев: Инфлацията е навсякъде. В България се усеща по-бързо, защото сме много по-бедни и делът на храната в нашата кошница е много по-голям

Novinite-dnes.bg

Румен Драганов: Чадърите и шезлонгите във всички хотели ще са безплатни и са включени в цената на нощувката

Novinite-dnes.bg

Елена Поптодорова: Необходимо е по-видимо дипломатическо присъствие на САЩ в нашия регион

Novinite-dnes.bg

Лидерите на „Продължаваме Промяната“ се събраха на среднощен разговор

Novinite-dnes.bg

ДПС иска премахване на възможността за „ин хаус“ процедурите. Върху тях тегнело подозрението на обществото, че са врата към корупционни практики

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар