Новините днес
Политика

Атанас Атанасов: Правителството на Борисов обслужи плана на Путин за войната в Украйна

Когато Путин започна войната в Украйна се видя каква е причината да се прокара „Турски поток“ през България. Кой обслужи плана на Путин за войната в Украйна? Това е правителството на Борисов. Това каза пред Българската национална телевизия лидерът на ДСБ, съпредседател на Демократична България и зам.-председател на Народното събрание Атанас Атанасов. Според него по времето на бившия премиер Бойко Борисов службите били приспани.

„ДАНС по времето на Борисов се занимавал с това да прикрива далаверите на управляващите“, посочи Атанасов.

„Гешев и Борисов се пазят гръб в гръб, но това ще свърши“, убеден е той.

„Новото правителство и премиерът са млади хора, които нямат политически опит. Имам чувството, че ги пързалят от време на време“, призна Атанас Атанасов.

По думите му не може институции, които са призвани да се грижат за националната сигурност, да правят недопустими неща в полза на друга държава. Той определи като правилно действие обявяването на двама руски дипломати за персона нон-грата. Според него обаче трябвало да се започне от руския посланик Елеонора Митрофанова.

„Тази жена трябва да си отиде, защото не може да нарича българските институции натовски подлоги“, категоричен е Атанасов.

За събитията на Шипка и летящите снежни топки към премиера Кирил Петков, той коментира, че не може НСО да има вина за случилото се.

„Тези, които хвърляха снежните топки, са сподвижници на „Възраждане“, скрили се под шапката на парламентарно представената сила, но не трябва да се предприемат мерки. Премиерът Кирил Петков е бил предупреден, направил си е риска, но „Възраждане“ се държи като пета колона на Русия“, смята Атанас Атанасов.

Подобни новини

Богдан Милчев: Един ден Трифонов ще бъде гонен с камъни по улиците

Novinite-dnes.bg

Нинова към Борисов: Лъжеш! България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия

Novinite-dnes.bg

Румяна Коларова: Правителство на малцинството в случая означава, че зависи в този парламент от ГЕРБ и ДПС. Това правителство е подложено несправедливо на много атаки

Novinite-dnes.bg

Прокурор за бой се стяга

Novinite-dnes.bg

Асен Василев и Мустафа Карадайъ си размениха остри обвинения в ефир

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар