Новините днес
Свят

Байдън: Путин няма представа какво предстои

„Путин отприщи насилие и хаос. Но въпреки че може да постигне победи на бойното поле, той ще плати висока цена в дългосрочен план“. Това са думите на президента на САЩ Джо Байдън, който отново осъди нахлуването на руския президент Владимир Путин в Украйна и обяви по-нататъшни санкции към Русия, който САЩ ще наложи.

„Тази вечер казвам на руските олигарси и корумпирани лидери, които са измъкнали милиарди долари от този насилствен режим, няма повече“, каза Байдън по време на обръщението си за състоянието на Съюза, когато обяви нова работна група към Министерството на правосъдието на САЩ, която да разследва руски олигарси.

„Ние се присъединяваме към нашите европейски съюзници, за да намерим и конфискуваме техните яхти, луксозните им апартаменти и частните им самолети. Идваме за вашите злонамерени печалби“, каза той.

САЩ също така затварят въздушното си пространство за руски самолети, присъединявайки се към редица страни, които предприеха подобни мерки миналата седмица, „допълнително изолирайки Русия“, заяви Байдън.

След това той добави, визирайки Путин: „Той няма представа какво предстои“.

Подобни новини

Проф. Тагарев: Путин ако дойде до нашите граници, 2% за отбрана ще ни се види много малко

Novinite-dnes.bg

Русия заплаши САЩ: Късаме отношенията, ако санкционирате Путин

Novinite-dnes.bg

Войната в Украйна, ден 15: Руската армия обстрелва Николаев с ракети „Град“ и „Ураган“

Novinite-dnes.bg

Иво Инджев: Путин изпадна в оправдателен режим на 9 май

Novinite-dnes.bg

Израелски медии: Руски топ разузнавачи за Украйна, генерали, са арестувани по заповед на Путин

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар