Новините днес
Политика

Балабанов с предупреждение: Може би в скоро време ще имаме много сериозен проблем в коалицията

Изборът на гуверньор на БНБ не е нещо, което е заложено в коалиционното споразумение. Ние вървяхме по пътя, предложен от Кирил Петков и Асен Василев, а именно за управител на БНБ да спечели най-добрата кандидатура. Всички спекулации, че е имало предварителна договорка за обща кандидатура не е истина. Това коментира народният представител от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов в интервю за „Лице в лице“ по bTV.

,,Каримански е достатъчно доказан във времето, изнесе втори бюджет на гърба си. Ние подходихме практично и извадихме една подготвена кандидатура. Въпреки това срещу Любомир Каримански се изля страшна помия в последните седмици“, каза още той.

По темата с разплащането на строителните работници Балабанов заяви, че Лена Бориславова е създала „правен хаос“, предлагайки парламентът да стане принципал на тези средства и депутатите да решават как те да се изразходват и да се разпореждат за всяка една поставена мантинела.

Смятам, че тази отговорност трябва да бъде не на Народното събрание, а на Министерски съвет, обясни депутатът от ИТН.

Станислав Балабанов посочи, че от партията са предложи да бъде създадена комисия в парламента, която да следи всички министерства, защото „през тях се харчат нашите пари“. И допълни, че огромна част от средствата от Плана за възстановяване и устойчивост ще минат през Министерството на иновациите и растежа.

Относно преговорите за членство на Северна Македония в ЕС той предупреди, че е възможно в скоро време да настане „огромен проблем в коалицията“, което вече ще доведе до истинско напрежение.

Думите на Балабанов са по повод слуховете, че Кирил Петков е уверил европейските партньори в Брюксел, че България ще вдигне ветото си за начало на преговорите със Северна Македония за членство в Общността.

Няма лошо ЕС да търси възможност да разшири европейското семейство, но при ясни условия. Няма цена, на която да предадем България, закани се Балабанов.

Подобни новини

Петър Бояджиев: Путин и неговите хора в България изеглиха късата клечка на 27-и този месец

Novinite-dnes.bg

Предсрочни избори в тази ситуация са риск,но действията на управляващите са по-рискове,заяви Биков

Novinite-dnes.bg

Асен Василев: През септември ще видим дали ще има по-високи нива на инфлациятa

Novinite-dnes.bg

ГЕРБ отричат Бойко Борисов да е задържан

Novinite-dnes.bg

Спор между управляващата коалиция и опозицията в парламента за това какво е договорил Кирил Петков в САЩ

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар