Новините днес
Политика

Бойко Борисов: Има много формули, но формула ГЕРБ и ДПС не съществува

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е водил разговори с представители на другите партии за евентуална коалиция след изборите. Това обяви самият той по време на пресконференция на партията. ”Има много формули, но формула ГЕРБ и ДПС не съществува”, заяви Борисов.

“Не мога да коментирам бъдещи коалиции, защото не знам кои партии ще влязат в парламента. Управлявали сме с ДБГ преди и според мен беше успешно”, коментира още той и прогнозира, че “Възраждане” ще имат по-голям успех от “Продължаваме промяната” на предстоящите парламентарни избори. По време на пресконференцията той коментира още преговорите с “Газпром”, Планът за възстановяване и съдебната реформа.

“С „Газпром“ ние повече не трябва да имаме работа”, заяви лидерът на ГЕРБ. По думите му страната ни трябва да постигне сто процента диверсификация от „Газпром“. „Щях да го направя по различен начин – когато си подсигуря танкерите, тогава щях да скоча, само че те решиха друго“, добави Борисов. Той декларира, че от ГЕРБ няма да водят преговори с „Газпром“.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че без политическа стабилност и без промяна на законите, България няма да може да се възползва от парите по Плана за възстановяване и устойчивост. Планът трябва да подпомогне бизнеса да стане по-иновативен, по-креативен, това е важното за нас, коментира той.

Бойко Борисов каза, че е необходимо в България да бъде направена съдебна реформа. „За мен, за нас, съдебна реформа е тази, при която човекът не определя нищо. Това означава независима съдебна система – така да е направен законът, че който и да стои отгоре, да няма значение“, каза лидерът на ГЕРБ.

Подобни новини

Стойчо Стойчев: 350 000 души стоят зад ПП и ДБ заедно, отношението в коалицията е лицемерно

Novinite-dnes.bg

Бориславова: Готови сме за нови избори, но преди това ще направим всичко възможно да не се стигне до такъв развой

Novinite-dnes.bg

Енергийният министър прекратява меморандума с Gemcorp

Novinite-dnes.bg

Костадинов вижда изход в нови избори. Сегашният парламент бил напълно фалирал и импотентен

Novinite-dnes.bg

Рашков: Изказванията на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов за размирици са крайно нежелателни

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар