Новините днес
Политика

Бойко Ноев: Идва краят на Путин

Путинизмът на Орбан е различен от путинизма на част от ръководството на БСП, да не говорим за „Възраждане“ и някои други партии. Това заяви пред БНР експертът по национална сигурност и бивш военен министър Бойко Ноев.

„Отговорът за всички, които оправдават действията на Путин в Украйна с войната в бивша Югославия и Косово, е в това, че политиката на България по отношение на тази война се определяше от това, че режимът на Милошевич със своите действия и с войните, които разпали на територията на бивша Югославия, създаде пряка и непосредствена заплаха за интересите и сигурността на България. Това е принципната разлика. Войната в Украйна в  момента изглежда по-далечна, макар че ние вече я чувстваме по бежанците, които идват в нашата страна, но ние усещаме и по друг начин, чрез полето на борбата за умовете и сърцата на хората в момента заради влиянието на партиите, които седят в онази част на политическия спектър, който е най-близко до Кремъл. За голямо съжаление, в България има такива партии и това прави България по-различна от всички останали страни в Европейския съюз. Винаги трябва да се връщаме към причините за това, което се случва в Украйна, а това е опитът на Путин със сила да спре цивилизационния избор на украинския народ да бъде част от демократична Европа, защото ние понякога забравяме, че в опита на украинския народ да се откопчи от лапите на Путин имаше няколко така наречени революции“, заяви Ноев.

„Аз от няколко дни упорито се опитвам да поставя въпроса за необходимостта от дълбока депутинизация на българския политически живот, на българската икономика, на българската духовна сфера“, добави още бившият министър на отбраната.“Депутинизация означава на първо място реформа в съдебната власт. Прокуратурата на Република България и бившият екип на Бойко Борисов са основните проводници на руското влияние в България. Прокуратурата на Република България замита и възпрепятства разследването на руските специални служби. Това, което те правят – от време на време да изкарват някакви шпионски скандали, това е само за хвърляне на прах в очите на хората“, коментира Ноев.“Ние сме в началото на края на режима на Путин“, каза още експертът по национална сигурност. „Дали това ще стане много скоро или в малко по-отдалеченото, но все пак историческо близко бъдеще, предстои да видим скоро. Аз очаквам руският народ да се отърве от този тиранин. Дали това ще стане с вътрешен преврат, дворцов, както махнаха всички досега съветски политически лидери, предстои да видим. Путин няма да бъде изключение в това отношение. Идва краят на Путин“, каза още Бойко Ноев.

Подобни новини

Бойко Ноев: Путин няма да спре, защото ще се трогне от апелите ни за мир. Путин ще бъде спрян със сила

Novinite-dnes.bg

Евгени Кънев: Статуквото има интерес Гешев да си отиде, защото е условие да получаваме помощите от Плана за възстановяване – неограничената власт от главния прокурор

Novinite-dnes.bg

Бойко Рашков назначи нов директор на Националната полиция

Novinite-dnes.bg

Асен Василев: България не предвижда да затваря топлоелектрически централи

Novinite-dnes.bg

Пламен Киров: Няма мерки, които да предотвратят влизането на народни представители без сертификати. Не съществува и санкция

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар