Борисов: Моят политически опонент е Румен Радев. Той е сериозен играч

Колкото харчиш, толкова трябва да изкараш. Правителството трябва да има излишък в Бюджета. Оставихме им 15 млрд., сега те ни слагат по 15 млрд. лева дълг на година. Около 20 правителства са взели толкова дълг, колкото едно – правителството на „Продължаваме промяната“ за следващите години, не си ли давате сметка? Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Варна.

Борисов сигнализира, че приходите намаляват със 700 млн., разходите се увеличават с над 2 млрд.

„Европейската комисия казва: устойчивост на дълга, устойчив растеж. Устойчивостта на дълга означава не правете повече дълг. Нямаме с какво да ги покриете. Втората част на изречението означава, че имате под 1% ръст на БВП, много сте слаби, за да си позволявате да правите това, което си позволяват богатите държави. Почнете да работите, за да вдигнете БВП“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„ЕК ни призовава да бъдем фискално предпазливи. На езика на ЕК предпазливост означава много внимавайте. Бъдете предпазливи да се харесате на хората. Съвестта ми е чиста, защото на тази дата съм предупредил какво ще се случи на българите през следващите години. Също както преди 2 години предупредих, че следва хаос и тотална криза“, заяви Борисов и подчерта, че ЕК са написали всичко, което България трябва да спазва, ако не искаме през следващите години да дойде някой отвън, за да го направи.

Според Борисов са необходими инвестиции и реформи. „В плана сме записали едни батерии, които не ни вършат никаква работа и няма никакви други инвестиции. Инвестициите спряха“, отбеляза със съжаление той. „Еконта дойде излъга ви, като промоторите, които лъжат с тиганите. 4 магистрали, … Къде са магистралите, къде са тунелите, къде са ви язовирите. Къде има нещо за тези 2 години.

„Нашият девиз за местните избори трябва да бъде: да не допуснем в градовете да се случи, това, което се случи в държавата“, добави лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и отношенията си с президента Румен Радев.

„Не съм се чувал и срещал с Румен Радев от години. Вкараха ни с тази провокация в обяснителен режим. Ако Радев ме покани, ще отида да говоря, защото трябва да се обсъдят важните теми. Нямаше да крия, ако съм се срещнал с него. Правилно е политиците да се говорят. Ако има среща, пръв аз ще я обявя“, заяви лидерът на ГЕРБ и подчерта:

„Моят политически опонент е Румен Радев. Той е сериозен играч“, каза още той. 

Posted by Boyko Borissov on Friday, December 16, 2022

Прочетете също

БСП с писмо до Румен Радев

Парламентарната група на „БСП за България“ изпрати писмо до президента Румен Радев, в което настоява държавният глава …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *