Боян Чуков: София още не е разбрала, че във Вашингтон вече завея друг вятър

София като задънен заден двор на метрополията още не е разбрала, че във Вашингтон вече завея друг вятър. Двете противоборстващи страни на американския естаблишмънт се разбраха и се договориха, има достатъчно релефни косвени признаци. Републиканци и демократи ще работят заедно за предотвратяване на все по-големия разкол в американското общество.

Ще се търси единение на нацията. САЩ ще тръгнат по пътя предначертан от Доналд Тръмп през 2016 г., но без него. Ще се търси бърза индустриализация (това се вижда с невъоръжено око) за сметка на Европа и преди всичко на Германия. Доларовата матрица вече не е удобна на САЩ. Тя обслужва изключително фининсово-спекулативния капитал и спъва индустриализацията на страната.

В обозримо бъдеще екипът на Джо Байдън и самият той, вероятно по здравословни причини, ще бъдат „помолени“ да напуснат Белия дом. Има различни сценарии за това какво ще се случи след „пенсионирането“ на сегашния американски президент. Доналд Тръмп отпада поради това, че е слаб администратор. Неоконите, Обама, Клинтън и техните приятели ще отидат на втори план. Сорос бързо се ориентира и започна да сменя етикетите на своите НПО-та.

САЩ се съсредоточават в Тихоокеанския регион с акцент върху AUKUS. Търсят допълнително приятелство с Южна Корея и Япония. Американската позиция за преговори между Русия и Украйна се промени съществено. „САЩ са длъжни да призоват Украйна да сключи мир по-бързо.

Това е небходимо за да не бъдат толкова големи разходите на американските домакинства, даже ако това означава, че Украйна ще загуби някакви територии“, пише вестник The Washington Post. Тази позиция през ноември е била подкрепена от 47% от американците. През юли на това мнение са били 38%. Да не се бърка американската позиция с тази на британците за Украйна. Те са различни. Маню след като хапна лобстери с Джо Байдън усети „вятъра на промяната“ и бързо смени „палачинката“ като се опитва да се вживее в ролята на „посредник“ между Запада и Путин.

У нас както винаги новините идват със закъснение, подобно на модните тенденции в откутюра. „Независимите“ коментатори отработват стари траншове на Сорос. Ако не вярвате, то гледайте сутрешните блокове в по-големите телевизии!

Боян Чуков,фейсбук

София като задънен заден двор на метрополията още не е разбрала, че във Вашингтон вече завея друг вятър. Двете…

Posted by Boyan Chukov on Tuesday, December 6, 2022

Прочетете също

Интервю с Любомир Кольовски: Трябват ни държавници, а не просто политици. Новините днес медия

Любо Кольовски: Кръглата маса, свикана като седянка и организирана от ПП и ДБ, трасира ролята на акад

Кръглата маса, свикана като седянка и организирана от ПП и ДБ, трасира ролята на акад. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *