Новините днес
Свят

Чистка от Путин на ”предателите от Петата колона” в Русия

Владимир Путин отправи предупреждение към руснаците, които той определи като предатели, и каза, че Западът иска да се опита да ги използва като ”пета колона”, за да унищожи страната. Според него има руснаци, които са по-свързани със Запада, отколкото Русия, и каза, че руският народ бързо ще може да направи разликата между предатели и патриоти, цитирано от Frognews.bg

„Разбира се, че те (Западът) ще се опитат да заложат на така наречената пета колона, на предателите – на тези, които си изкарват парите тук, но живеят там. Живят не в географския смисъл, а в техния смисъл, в техните мисли, с тяхното робско мислене“, каза той, цитиран от световни агенции.


Обръщайки се към министрите на правителството близо три седмици след войната на Русия в Украйна, Путин гневно атакува Запада и онези руснаци, които той каза, че са подбуждали към конфликта.


„Колективният Запад иска да раздели нашето общество… за да предизвика гражданска конфронтация в Русия и да използва петата си колона, за да постигне целта си. И има една цел – унищожаването на Русия“, каза той. Тази цел няма да бъде постигната, допълни Путин.


„Всеки народ, и особено руският, винаги ще може да различи истинските патриоти от мръсниците и предателите и просто да ги изплюе като мушица, която случайно е влетяла в устата им“, продължи той.


„Убеден съм, че това естествено и необходимо самоочистване на обществото само ще укрепи страната ни, нашата солидарност, сплотеност и готовност да посрещнем всяко предизвикателство.


Путин направи коментарите си на правителствено заседание, излъчено по националната телевизия, за да се обсъдят мерките за икономическа подкрепа, след като Западът наложи безпрецедентна вълна от санкции на Русия за нейната инвазия в Украйна на 24 февруари.

Подобни новини

Партията на Еманюел Макрон ще се казва „Възраждане“

Novinite-dnes.bg

НАТО отхвърли жестоко искането на Русия за България

Novinite-dnes.bg

Пол. Миленски: Русия хвърли петно по собственото си лице

Novinite-dnes.bg

Путин към Запада: Вкарахте си автогол. Западът: Руската икономика бере душа

Novinite-dnes.bg

Войната в Украйна, ден 29: Украинските войски са си върнали някои загубени по-рано територии

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар