Новините днес
Политика

Цветанов: Борисов и Божков имаха комуникация през последните години. Виждал съм го да излиза от резиденцията в Банкя

За мен остава загадка как през всички тези години пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова е правила ежеседмични срещи при Васил Божков, защото по мое време никога и по никакъв повод не съм имал задача да посещавам офиса му, но не съм имал и необходимостта.

Това каза в ефира на bTV бившият зам.-председател на ГЕРБ и настоящ лидер на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов, който потвърди, че между Божков и Борисов е имало „някаква комуникация“.

„Борисов и Божков имаха комуникация през последните години. Виждал съм го да излиза от Министерски съвет, от резиденцията в Банкя, но аз лично не съм бил свидетел на рекет от страна на ГЕРБ и по-конкретно от Борисов спрямо Божков“, допълни той.

Към момента Цветанов не поддържал никакви отношения с Борисов, всеки си вървял по неговия път. Не му се обаждал и след ареста.

Цветанов определи арестът на Борисов като „грешка на МВР“. По думите му при задържането на бившия премиер не е била използвана прекомерна сила, но обясни, че за да бъде извършен подобен публичен арест, са необходими сериозни доказателства и координация с прокуратурата.

Цветанов бе категоричен, че трябва да има ревизия на кабинета „Борисов“ 3, но отново подчерта, че за тази цел са нужни конкретни доказателства.

Що се отнася до скандала „Апартаментгейт“, след който Цветанов напусна партията, той разясни, че го е направил, за да не се петни името му.

„Апартаментгейт“ беше формален повод да напусна ГЕРБ, въпреки че Борисов искаше да остана, понеже той обича да взима решения за съдбата на хората. Тогава му казах, че живее в комфорт и иска да му казват това, което иска да чуе“, разказа бившата дясна ръка на Борисов.

Подобни новини

Министър Йорданова: В България има институционален проблем със статута на главния прокурор, включително има осъдително решение от ЕСПЧ – това е решението Колеви

Novinite-dnes.bg

Тошко Йорданов: Тече изчистване и изчегъртване на ГЕРБ и този тумор, който са вкарали в ТОТОТО

Novinite-dnes.bg

Крум Зарков: Партията има нужда от нови хора и послания, включително нов лидер

Novinite-dnes.bg

Поптодорова: Петков е извадил бялото знаме и го е забил на баира. Управлението е абсолютно хаотично

Novinite-dnes.bg

Йончева коментира предстоящото изслушване на Гешев в ЕП и обяви: Конгресът на БСП беше срамен и режисиран

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар