Новините днес
Здраве

Д-р Ненков: На тези които пият белина като дезинфектант господ да им е на помощ

Дано сме си взели поуки. Здравната система не може да се измъкне от общия морален срив в нашето общество. Здравната система е яхната от група кърлежи, чиято единствена цел е финансово облагодетелстване, което извращава. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков по повод починалата пред регистратурата жена в болницата във Враца.

Той допълни, че дори директорът да получи някакво наказание, това няма да промени нещата, тъй като проблемът е системен.

На въпрос какво ще каже на хората, които използват белината като дезинфектант, д-р Ненков заяви само „Господ да им е на помощ“ и призна, че в последните години доверието към лекарите в нашата страна е спаднало изключително много.

Нашата колегия се комерсиализира по един отвратителен начин в последните години. Отделно от това Българският лекарски съюз не прави абсолютно нищо, за да подобри ситуацията, БЛС не върши никаква работа, не скри огорчението си бившият здравен министър.

В заключение д-р Ненков обясни, че не сме научени да полагаме грижа за здравето си, защото смятаме, че някой друг е длъжен да се грижи за нашето здраве.

Ние, лекарите, имаме вина за това недоверие от страна на пациентите, завърши той.

Подобни новини

Новите случаи на заразени с коронавируса за последното денонощие са 11 049

Novinite-dnes.bg

Председателят на БЛС във Враца: Да ни викат „убийци“ е неприемливо и не води до нищо конструктивно

Novinite-dnes.bg

Бебе на един месец с COVID-19 е настанено в МБАЛ-Шумен

Novinite-dnes.bg

ВНИМАНИЕ! Нов опасен вирус може да се появи при хората

Novinite-dnes.bg

Лекарят на президента Румен Радев, който пострада в катастрофа с кортежа на държавния глава, е със счупена горна част на раменна кос

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар