Даниел Митов: Водим битка да убедим политическите ни опоненти, че сме в демокрация и трябва да се съобразяват с правилата

Водим битка да убедим политическите ни опоненти, че сме в демокрация и трябва да се съобразяват с правилата. Опитваме се да им кажем, че когато се намираме в тежка ситуация, трябва да се действа отговорно. Това каза Даниел Митов от ГЕРБ в ефира на Нова телевизия.

„Много обичат някои наши конкуренти да говорят с термини, които не разбират – правова държава, свобода на словото, нулева корупция. Те дори не са изградили етичен кодекс, за да ограничават собствените си нагони. Говорят за правова държава, а арестуват незаконно Борисов”, заяви той.

Според него „Продължаваме промяната” продължават да се опитват да не поемат отговорност за собствения си изборен резултат, отказват да разберат какво е лидерство, държава, дневен ред на обществото, и се опитват да прехвърлят проблемите от болната глава на здравата: „Имат откровен нагон за задкулисие.”

„Минчев каза, че няма да подпишат нищо. Това значи следното – подкрепяйте ни, пазете ни гърба, пък ние ще си правим далаверите, нещата с газа, с горивата, с меморандуми. Това означава. То е буквално безсрамно”, категоричен е той.

Той заяви, че няма как да се иска подкрепа, без да е ясно разписано какво ще правиш, за какво искаш тази подкрепа и ние за какво я даваме.  

„Няма друг изход, освен съставяне на правителство около ясна управленска програма, правителство от експертен тип, с ясни цели, което да срещне одобрение”, допълни той.

Прочетете също

Николай Денков: Добра еволюция е да има двама кандидат-премиери от научните среди, преди 10 години хората в БАН ги наричахме синодални старци

„Добра еволюция е да има двама кандидат-премиери от научните среди, преди 10 години хората в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *