Държавния глава: Надявам се, че с работата на двете служебни правителства всички опити за държавен рекет върху бизнеса са история

Надявам се, че с работата на двете служебни правителства всички опити за държавен рекет върху бизнеса са история, каза президентът Румен Радев. Той подчерта, че е важно българските и чуждестранните инвеститори да са спокойни за сигурността на имуществото си и да работят в предвидима среда.

Възстановяването на доверието между бизнеса и държавата е първостепенна и неотложна задача и условие за реален икономически растеж, каза президентът Радев на среща, инициирана от работодателската организация, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Необходима е дългосрочна стратегия за една предвидима икономическа и пазарна среда в България, за да се създадат добри условия за развитие и повишаване на конкурентоспособността на българския бизнес, както и за привличане на чуждестранни инвеститори. Това каза президентът Румен Радев, който прие днес в Дондуков 2 представители на ръководството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Срещата се състоя по инициатива на работодателската организация, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

  Отхвърлиха приемането на България в Шенген

По време на разговора бяха обсъдени механизми за защита на бизнеса предвид високите цени на тока. Сред темите на срещата бяха начините за подобряване на бизнес климата у нас, мерките за въвеждане на иновации и дигитализация, стимули за насърчаване на инвестициите.

  Отхвърлиха приемането на България в Шенген

Държавният глава посочи, че в диалог с бизнеса трябва да се разработи стратегия за развитие на икономическата среда у нас, която да включва намаляване на бюрократичния натиск върху предприемачеството, предвидима нормативна уредба, трансформация на образователната система за придобиване на знания и умения. необходими. професионална реализация и въвеждане на дигитализация. Президентът подчерта и важността на Плана за възстановяване и устойчивост като инструмент за стимулиране на иновативни решения и технологии за развитие на бизнеса. За целта са необходими ясни критерии, които да гарантират ефективното използване на средствата, каза Румен Радев.

  Отхвърлиха приемането на България в Шенген

КРИБ подчерта необходимостта от правителствени политики за подкрепа на социално отговорното бизнес поведение и задържането на работни места, особено предвид усложненията, свързани с пандемията. Работодателската организация е разработила предложения за мерки за бизнеса във връзка с високите цени на електроенергията, част от които бяха представени по време на срещата. Участниците в срещата бяха единодушни, че редовният и конструктивен диалог между бизнеса и институциите е предпоставка за подобряване на икономическата среда и инвестициите в България, както и за постигане на устойчив икономически растеж.

Прочетете също

Илиян Василев: Шантаж е заплахата на „Лукойл”, че ще затвори

Нашата държава не може да си позволи това, заяви бившият дипломат Заплахата на „Лукойл”, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *