Новините днес
Свят

Ден 71 от войната: „Трудни, кървави битки“ се водят в „Азовстал“

Командир на полк „Азов“ в завод „Азовстал“, Денис Прокопенко заяви, че вътре в комплекса се развиват „тежки, кървави битки“, след като руските сили нахлуха, предаде Фрогнюз.

Кметът на Мариупол Вадим Бойченко съобщи вчера, че в завода са избухнали нови битки, където стотици цивилни – включително 30 деца – все още са в капан заедно с последните украински защитници в града.

Украинският президент Володомир Зеленски разкри, че 344 души са били евакуирани от Мариупол и околните райони в Запорожие в сряда. Той също така призова за прекратяване на огъня, за да се евакуират онези, които остават в Мариупол, особено жените и децата, които остават в капан в стоманодобивния завод Азовстал.

Руското министерство на отбраната заяви, че очаква  да отвори коридори за евакуация  за цивилни от стоманодобивния завод „Азовстал“ в четвъртък. Евакуацията ще се проведе от 5 до 7 май от 8 до 18 часа московско време, съобщи министерството.

Руските ракетни удари продължават в цялата страна, докато Москва се опитва да попречи на нови доставки на въоръжение и оборудване да достигнат до украинските войски, които се борят с настъпването на Русия в източния регион на Донбас, става ясно от последната оценка на отбраната на Обединеното кралство.

Подобни новини

Кадиров се „похвали“, че е изпратил стотици „доброволци“ във войната срещу Украйна

Novinite-dnes.bg

Путин се появи на Великденска служба /ВИДЕО/

Novinite-dnes.bg

Песков: Путин ще разговаря Макрон този уикенд, с цел да се намали напрежението между Русия и Запада

Novinite-dnes.bg

Путин: Срещу Русия се води мащабна война

Novinite-dnes.bg

Киев: Русия ”устно” се съгласи с исканията ни, с изключение за Крим

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар