Новините днес
Политика

Десислава Трифонова: Благодаря на Кирил Петков, че ме уволни и станах част от ГЕРБ

„Въпросът е кое не е скандалното в меморандума за 1 млрд. долара. Начинът, по който е подписан, обявяването му – всичко е скандално. Не са водени преговори с други компании, не е имало конкурсна процедура, нито е ясно как точно тази компания е избрана. Правителството постоянно лъже от самото начало.

По отношение на предмета, изброена е цялата енергетика – цялата енергетика на България се дава на концесия. В меморандума пише, че двете страни ще работят съвместно и ще съфинансират проекти в енергетиката. Съфинансиране е публично-частно партньорство, за което е следвало да има процедура, най-малкото публично да бъде обявено това нещо. С този меморандум реално се създават права за Gemcorp и те никак не са малки“

Това каза пред NOVA NEWS Десислава Трифонова от ГЕРБ, цитиран от Fakti.bg

„Меморандумът може да бъде развален, ние настояваме за това, макар вече е влязъл в сила. Лица, които ние не познаваме, не знаем какви активи и финанси стоят зад тях, реално имат достъп до нашата енергетика, което е заплаха на националната сигурност“, категорична е Трифонова.

Тя добави, че премиерът е поел ангажимент да бъде проверена Gemcorp, но това още не се е случило и не е ясно как ще стане след като става дума за офшорни компании.

„Бях първата уволнена от Кирил Петков. След това наблюдаваме крах на управлението в сферата на привличане на инвестиции. Моят наследник е успял да привлече само 427 млн. инвестиции, докато за първото тримесечие на годината са 800 милиона“, отбеляза още изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции в периода 2020 – 2021 г.

„Трябва да благодаря на Кирил Петков, че ме уволни, получих шанс и станах част от ГЕРБ. За реваншизъм не може да се говори, аз съм опозиционен депутат и целта ми е да работя в интерес на гражданите, това означава да има пълна прозрачност по отношение дейността на правителството, такава, каквато не виждаме в момента“, отбеляза Десислава Трифонова.

Според нея настоящото правителство е дошло със заявка заголеми промени, включително в областта на инвестициите, резултатите са пагубни.

Подобни новини

Захарова: Експулсирането на двама дипломати от България е провокация

Novinite-dnes.bg

Велизар Шаламанов: Необходима е национална програма за въоръжение, както и възможно най-скоро прекратяване на зависимостта от Русия

Novinite-dnes.bg

Крум Зарков: Партията има нужда от нови хора и послания, включително нов лидер

Novinite-dnes.bg

Асен Василев посочи за кога е заложено минималната заплата да стане 710 лева

Novinite-dnes.bg

Посланик Митрофанова се е извинила на премиера Петков

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар