Новините днес
Свят Мнения

Елена Поптодора: Кремъл е против НАТО, защото не може да нападне държавите, които са част от Алианса

Време за лидерство, рискове. Време да се води напред. Не може България да е единствено изключение. Конфузно е даже за България. Има ситуации, в които дребната конюнктура трябва да остане назад. Очаквам лидерство от правителството. Министър Заков каза, че това е личното му мнение. Какво се е случило, за да се смачка неговото мнение за изпращането на военна помощ?

Това заяви пред bTV Елена Поптодорова. 

“Украинският посланик у нас каза колко настоятелно е искал стари ПВО системи от България, докато дойдат по-нови. Преди часове излезе новината от Словакия, че вече пристигат първите компоненти на “Пейтриът”, които да заместят старите ПВО системи. Динамиката е голяма, няма нищо статично. Украйна продължава да има необходимост. Превърна се в ядрен опитен полигон за Русия”, посочи Поптодорова. 

Според нея съмнително е твърдението на премиера Кирил Петков, че въпросът с изпращането на военна помощ за Украйна не е бил обсъден по време на срещата с американския военен министър Лойд Остин. 

“Простете да се усъмня, че не е обсъждан най-горещият въпрос. Премиерът куртоазно поне е обяснил защо ние не правим никакъв жест в посока военна помощ за Украйна. Това е най-важното съобщение, което излезе навън – България казва “не” на военна помощ. Това се връзва с митинга срещу НАТО на “Възраждане”. Това се приема навън”, посочи още Елена Поптодорова. 

По думите й България е оставила руската пропаганда през проводниците си у нас да тръби твърденията си за милитаристична организация срещу интересите на народите. 

“Възроди идеята обаче на френската революция, на американската революция, чиито идеи са свобода и солидарност. Това е непосилно за диктаторските режими, за система на мислене, която вижда единствено пътят на агресията като задоволяване на националните цели. Кремъл е против НАТО, защото не може да нападне държавите, които са част от Алианса”, смята Поптодорова.

Подобни новини

Димитър Божанчев: Но какво ще правим ние с тук с нашите дето все още размятат Z-тките?

Novinite-dnes.bg

Край на политическата криза в България

Novinite-dnes.bg

Бивш зам. Министър на отбраната: България дава пример как не трябва да се държи един съюзник в НАТО

Novinite-dnes.bg

Захарова заплаши чуждестранните наемници в Украйна с големи присъди

Novinite-dnes.bg

Ходорковски: Ако Путин загуби в Донбас, ще падне от власт

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар