Новините днес
Свят

ЕП възнамерява да си върне парите, „неправомерно платени“ на Марин Льо Пен

Европейският парламент възнамерява да си върне парите, „неправомерно платени“ на Марин Льо Пен, предаде Франс прес, като се позова на негов представител.

Той съобщи пред агенцията, че ЕП е сезирал Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), след като установил нередности при Льо Пен и други трима бивши евродепутати.

„Става въпрос за неправомерно платени общо 617 хиляди евро. През следващите седмици ще пристъпим към възстановяване“ на тези пари, каза представителят на ЕП.

Останалите трима евродепутати, обвинени в злоупотреби, са бащата на лидерката на френската крайна десница Жан-Мари Льо Пен, бившият й приятел Луи Алио и Брюно Голниш, член на ръководството на нейната партия „Национален сбор“.

Аферата бе разкрита от френския информационен сайт Медиапар, отбелязва АФП. Парижката прокуратура потвърди, че на 11 март е получила доклад на ОЛАФ с обвинения срещу Марин Льо Пен.

В неделя, 24 април, Льо Пен ще се изправи на втория тур на президентските избори във Франция. Неин съперник ще бъде настоящият президент – центристът Еманюел Макрон.

Проучванията на общественото мнение отреждат победа на Макрон с между 53 и 55,5 процента от гласовете. На предишните президентски избори във Франция, през 2017 г., той победи Льо Пен много по-убедително, с резултат от 66 на сто.

Подобни новини

Шаламанов: Опасно е, когато различни ръководители на специални служби брифират премиер и президент

Novinite-dnes.bg

Байдън: Това е геноцид. Става все по-ясно, че Путин се опитва да изтрие всяка възможност да съществуваш като украинец

Novinite-dnes.bg

Х. Грозев: Войната на Русия в Украйна е загубена и висшите служители по сигурността на Путин разбират, че превратът вече е реална възможност

Novinite-dnes.bg

Осем души загинаха при руски ракетен удар по украинско село, в което има военен тренировъчен лагер

Моника Бояджиева

САЩ готвят нов удар върху Русия

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар