Новините днес
Свят

Ердоган: Страните постигнаха осезаем напредък в преговорите, но кадрите от Буча и Ирпин, използването на цивилни като мишена хвърлиха сянка върху нашите усилия

Атаките срещу цивилни в Украйна забавиха успешния ход на преговорите между Москва и Киев, както и посредничеството на Анкара. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде Anadolu, цитиран от ФрогНюз.

„Страните постигнаха осезаем напредък в преговорите, но кадрите от Буча и Ирпин, използването на цивилни като мишена хвърлиха сянка върху нашите усилия“, заяви със съжаление Ердоган.


В същото време той отбеляза, че Турция ще продължи да полага всички необходими усилия, насочени към прекратяване на военните действия в Украйна и постигане на устойчив мир между Москва и Киев.

„Постигането на примирие и след това на траен мир между двете страни ще бъде едно от най-добрите неща, направени в името на човечеството“, каза турският лидер.

„В тази война няма да има победител, защото цялото човечество губи. Всъщност, докато конфликтите продължават, както човешките загуби, така и икономическите разходи нарастват. Нашият свят се движи към голяма несигурност“, каза Ердоган.

Държавният глава увери, че Турция ще се стреми да постигне „задоволителен за страните и международната общност“ резултат от руско-украинските преговори в Истанбул.

Президентът Ердоган изрази увереност, че мирно решение на украинската криза може да бъде намерено чрез диалог и на основата на запазване на териториалната цялост и суверенитета на Украйна.

Подобни новини

Илиян Василев: Това че спира подаването на газ по Ямал не е новост, Газпром са го правили много пъти, за да накажат Полша

Novinite-dnes.bg

Стрелбата в училище, убити са 19 деца и двама възрастни

Novinite-dnes.bg

Египет отменя всички COVID ограничения за джамиите

Луиза Яканаджиян

Партията на Еманюел Макрон ще се казва „Възраждане“

Novinite-dnes.bg

Вой на сирени огласи Киев около полунощ

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар