Новините днес
Свят

ЕС планира шести пакет от санкции срещу Русия, а Брюксел и Киев работят заедно, за да го направят „наистина болезнен“ за военната машина на Кремъл и Москва като цяло

ЕС планира шести пакет от санкции срещу Русия, а Брюксел и Киев работят заедно, за да го направят „наистина болезнен“ за военната машина на Кремъл и Москва като цяло, заяви във видео украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от международните информационни агенции.

Държавният глава посочи, че е имал задълбочени разговори с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, който вчера се появи изненадващо в украинската столица. Разговорът е бил по отбранителни и финансови въпроси. Обсъдени са и санкциите.

„По-специално, санкциите ще осигурят ограничения върху руския енергиен сектор, банковия сектор, износа, вноса и транспорта“, обясни Зеленски.  

Той също така повтори призива си за пълно ембарго върху доставките на руски петрол.

Зеленски каза, че е говорил с Мишел за „заплахата за продоволствената и енергийната криза в Европа“ и възможността за възобновяване на украинския селскостопански износ и блокиране на „способността на Русия да изнудва Европа“.

„Не може да има справедливост без мир“, каза Зеленски, добавяйки, че руските военни и командирите ще бъдат признати за виновни за военни престъпления.

Подобни новини

Латвия призова НАТО да разположи още сили на европейския източен фланг на фона на увеличаващото се напрежение между Русия и алианса

Novinite-dnes.bg

Путин: Западните държави, които налагат санкции на нашата страна, са империя на лъжата

Novinite-dnes.bg

Байдън одобри разполагане на около 500 войници в Сомалия

Луиза Яканаджиян

Започнаха преговорите между Русия и Украйна /видео/

Novinite-dnes.bg

Киевски евреи, оцелели след Холокоста, пожелаха на Путин да умре /видео/

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар