Ето какво заяви Зеленски след новината за заповедта за ареста на Путин

Президентът на Украйна Володимир Зеленски реагира на заповедта за арест на руския президент Владимир Путин.

Международният наказателен съд издаде заповед за арест на Путин. Историческо решение, от което ще започне историческата отговорност.

Главата на терористичната държава и още един руски служител официално станаха заподозрени във военни престъпления. Депортирането на украински деца е незаконно прехвърляне на хиляди наши деца на руска територия.

Такава престъпна операция би била невъзможна за извършване без заповедите на висшия лидер на терористичната държава. Отделянето на децата от семействата им, лишаването им от всякаква възможност да се свържат с близките си, укриването на деца на територията на Русия, разпръскването им в далечни региони – всичко това е явно руска държавна политика, държавни решения, държавно зло. Което започва именно с първия служител на тази страна.

Благодарен съм на екипа на прокурора Карим Хан и на Международния наказателен съд, на всички по света, които ни помагат да се борим за справедливост. Благодарен за принципността и желанието да изправим виновните пред съда.

Слава на всички, които сега се бият за Украйна! Браво на всички, които ни помагат да защитим народа си! – написа Зеленски. 

Прочетете също

Снимка: Танюг/АП

Путин планира да отвърне посещението в Китай: Двете велики сили се сближават, а Западът става все по-нервен

Помощникът на президента на Русия Владимир Путин Юрий Ушаков каза, че има възможност руският лидер …

Един коментар

  1. От Божествената институция, (АКАШОВИ ХРОНИКИ) информират че украйнските деца, преместени вРусия са (КРЪГЛИ СИРАЧЕТА) и че (ОТНЕМАНЕТО), на деца от РОДИТЕЛИТЕ, е ЧИСТА ИЗМИСЛИЦА. Много от обвиненият към Русия, от украйнците са силно преувеличени, а някой са (НЕВЕРНИ). – Езотерик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.