Ето защо отлагането на сутрешната ви аларма не е добро за вас

Повечето дни започват с едни и същи мисли „само още 5 минути“, но тази заблуда може само да има обратен ефект върху вас.

Тялото ви го намира за много стресиращо. В момента, в който се съгласите да спите още няколко минути, мозъкът ви активира нервите, отговорни за активирането на дълбокия сън. След това будилникът отново ви събужда, което само разстройва тялото ви, като се има предвид, че след кратко време той се активира отново.

Препоръчително е вместо да се поставяте в подобна ситуация, по-добре просто да навиете алармата пет до 10 минути по-късно и да си спестите ненужния стрес.

Ако не направите това, тялото ви може да изпита така наречената сънна инерция, което е чувството на изтощение, което се появява, когато се събудите и може да продължи с часове.

В идеалния случай бихме могли да легнем, когато се почувстваме уморени и да се събудим, когато тялото ни е достатъчно отпочинало, но тъй като това не работи по този начин, просто трябва да намерите правилния „тайминг“.

Експертите казват, че деветте часа сън могат да бъдат също толкова лоши за нас, колкото и липсата на достатъчно сън.

Изследванията показват, че продължителният сън може да увеличи шансовете за деменция, загуба на памет и затлъстяване. От друга страна, ако спите по-малко от шест часа на нощ, не е препоръчително да компенсирате това с преспиване през уикенда.

Най-добрият начин да подобрите съня си е да удължите съня си с час или два всеки ден. Например, цяла седмица или месец спете един час повече от обикновено.

За да надминете себе си, най-доброто решение, когато става въпрос за отлагане на алармата, е да вземете истински будилник, който не отлага, или да оставите телефона си в другия край на стаята, така че да трябва да ставате от леглото, за да го изключите, съветва Daily Meil.

Прочетете също

Яйца с кашкавал и чушки

Необходими Продукти яйца – 7 бр. чушки – 6 – 7 бр. червени кашкавал – 150 г олио …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.