Новините днес
Политика

Евгени Кънев: Не може да се бориш срещу корупционния модел на Борисов на площадите, а да не виждаш корупцията през руския газ. Освен ако не си актив на руското влияние

Едно време при комунизма – наричан социализъм като първа фаза на комунизма- всяка вечер ТВ новините (по единствения канал) започваха с неговите постижения и победи, начело с великия СССР, а завършваха с проблемите и бедите на капиталистическия Запад.

И така изграждаха страната на кривите огледала, докато един ден тя не рухна.

Но кривите огледала останаха в съзнанието на хората и те продължиха да виждат света през тях. А днес, когато се налага да гледат агресията на любимата Русия по днешната ТВ, просто търсят “истинската гледна точка” по Russia Today или от кремълски клипчета, които им поднасят същата “истина”, като едно време.

И така се появиха хилядите хилещи се емотикончета под снимките с труповете в Буча.

Огромната част от политическата ни класа намери препитание като рицари на кривите огледала чрез поднасяне на същите лесно смилаеми “истини” за света. И така вместо да водят народа си като му помогнат да се отърве от заблудите, те ги експлоатират, за да останат политически рентиери.

Не може да се бориш срещу корупцията, с която спечели два президентски мандата и да не разбираш, че тя процъфтява чрез руското влияние в България. Освен ако не си част от него.

Не може да си бил два мандата служебен премиер и натовски генерал и да правиш партия, която да се бори за “суверинитет”, т.е за напускане на Съюза, който ни пази от Русия. Освен ако не си част от нейното влияние.

Не може да си вицепремиер в коалиция, която е заявила тясна интеграция с ЕС и НАТО и да обещаваш нарушаване на санкциите срещу Русия. Освен ако не си част от нейното влияние.

Не може да се бориш срещу корупционния модел на ББ на площадите, а да не виждаш корупцията през руския газ. Освен ако не си актив на руското влияние.

Не може да си биеш в гърдите, че си пръв Атлантик, а да помогнеш на Русия да започне война с Украйна, като й осигуриш алтернативен газопровод. Освен ако не си руски актив.

Не може да имаш претенция за независим съд, медия, анализатор и пр, ако нямаш идентично отношение към войната като демократичния свят. Защото ставаш проводник на руско влияние, освен ако не си руски актив.

Не можем да си оправим страната, докато хората разбират света през криви огледала.

Едно време при комунизма – наричан социализъм като първа фаза на комунизма- всяка вечер ТВ новините (по единствения…

Публикувахте от Evgeni Kanev в Събота, 30 април 2022 г.

Подобни новини

Министърът на културата: Няма да си подам оставката

Novinite-dnes.bg

Балабанов: Андрей Гюров „не е лош човек”, но се е превърнал в жертва на собствените си партийци

Novinite-dnes.bg

ДПС иска премахване на възможността за „ин хаус“ процедурите. Върху тях тегнело подозрението на обществото, че са врата към корупционни практики

Novinite-dnes.bg

Управляващите питат: Представлява ли опасност за националната сигурност Костадин Костадинов

Novinite-dnes.bg

Николай Василев: Ако войната продължи, Русия ще преживее това, което България преживя през 1997 г.

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар