Новините днес
НовиниСвят

Ген. Константин Попов: Явно украинската армия не е победена, не се вижда скорошен край на конфликта

Този сблъсък е между изтока и запада, между две системи, между два различни свята. Така че трябва да се случи нещо по-сериозно, за да можем да разчитаме, че в Русия ще има някаква промяна или в Запада ще има някаква промяна… Явно украинската армия не е победена, не се вижда скорошен край на конфликта. Това заяви ген. Константин Попов

Във войната има много тежка политика, икономически и финансови решения, заяви Попов. „Аз мисля, че тук става въпрос на издръжливост. Аз останах леко учуден как някои хора в България с неприкрита радост обявяват „вижте, как ще страдаме и какви хубави демонстрации има в Чехия. Според мен политическият ни елит, разбира се, че трябва да бъде държан отговорен за своите решения, но той не трябва да се занимава с проблеми единствено по назначаване на наши хора, придобиване на власт. Политическият елит в момента има много сериозна задача – да покаже сила и смелост да решава проблемите и сега, и в далечното бъдеще. Трябват сериозни лидери“.


Крим може да бъде далечна цел, аз лично не вярвам, че в обозримото бъдеще Крим може да бъде освободен, заяви ген. Попов. „Мисля, че тепърва ще има прегрупиране на руските въоръжени сили и  по-тежки сражения. Крим надали е цел на украинското военно командване в момента, допълни бившият шеф на отбраната.


Едно е сигурно – Украйна трябва да бъде подпомагана, категоричен е Попов. Ясно е, че НАТО няма да изпрати войски в Украйна. Но има други начини – финансови, икономически, военно-технически и т.н. Важно е да видим решителността на лидерите, каза още той,пишат от фрогнюз.

Подобни новини

Земетресение с магнитуд от пета степен е регистрирано в Турция

Novinite-dnes.bg

Децата на Доналд Тръмп получиха призовки по дело за измама

Novinite-dnes.bg

Роберта Мецола: Убийствената лудост на Путин няма да я бъде

Novinite-dnes.bg

Медведев: Решение да бъдат унищожавани сателитите на Елон Мъск „Старлинк“ (Starlink), е фалшива новина, но идеята е оригинална и заслужава да бъде обсъдена

Novinite-dnes.bg

Обявиха извънредно положение в Ню Йорк заради маймунската шарка

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар