Ген. Уесли Кларк: Украйна не може да води дълго война

Пенсионираният генерал от армията на САЩ Уесли Кларк каза в събота, че администрацията на президента Джо Байдън не се придвижи достатъчно бързо, за да помогне на Украйна да победи Русия, което заплашва да удължи военния конфликта и през лятото.

„Моето лично мнение е, че администрацията казва правилните неща, но не предоставя достатъчно бързо подходящото оборудване на украинците“, зави ген. Уесли Кларк пред Си Ен Ен (CNN), цитиран от NOVA и Fakti.bg

Кларк беше върховен главнокомандващ на НАТО в Европа от 1997 до 2000 г., командвайки операцията на Съюзни сили по време на войната в Косово.

Ген. Уесли Кларк каза още, че „за Украйна не е възможна стратегия за дълго водене на война“. В тази връзка той посочи, че страната има възможен прозорец през лятото да изгони руснаците от своите територии.

Според ген. Кларк, ако до лятото Украйна не получи подходящата подкрепа, Китай ще бъде свободен да направи повече, за да помогне на Русия, след като китайският президент Си Цзинпин бъде одобрен за трети управленски мандат.

„Руските ракетни удари малко по малко „сдъвкват“ инфраструктурата на Украйна“, каза Кларк и добави: „Съединените щати трябва да удвоят усилията си, за да вкарат точно сега военна техника в Украйна, каквато да могат да използват украинските военни сили, за да изгонят руснаците през лятото“.

Прочетете също

Бебе чака за животоспасяваща операция, защото родителите отказват кръвта на ваксинирани

Бебе в Нова Зеландия не може да бъде оперирано, тъй като родителите му отказват по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *