Новините днес
Политика

Георги Кадиев: Видях показанията на Божков, давал е пачки от по 500 евро за подкупи

„Дадоха ми да прочета показанията на Васил Божков по досъдебното производство срещу Борисов, Горанов и Арнаудова. По думите му Божков е казал в показанията си, че е ходил в Министерството на финансите с пачки от по 500 евро и по 100 лева, които давал за подкупи. Това заяви Георги Кадиев.

„Прокуратурата играе за Борисов. Снощи гледах изявление на прокуратурата, в което прокурор Петрова цитира какви показания съм дал. Къде е процесуалната
тайна? Съдейки по законопроекта на Менда Стоянова – умишлено има двусмислие и позволяване на различно тълкуване на закона, от което Божков се е възползвал и 5 години никой не го е забелязал. Това е абсурдно“, каза още Кадиев пред bTV.


По думите му най-много се страхуват хората, които са взимали пари от Васил Божков.


„Дали това е така, аз не знам. Ако няма аудио или видео на даване на подкупи, ако няма свидетели – на мен това ми звучи недостатъчно за присъда. Дано да имат повече доказателства“, каза Кадиев.


Ролята на Георги Кадиев в историята с Васил Божков е, че на 29 октомври 2014 г. внася законопроект за изменение на Закона за хазарта, в който се поправя грешка от предходната година и се добавят лотариите за облагане. „Този законопроект не минава. Божков твърди, че тогава отива при Борисов, след това се вижда с Менда Стоянова и се разбират за други текстове“, каза Кадиев.


„Аз нямам отношение към случващото се с Борисов и Горанов. Не знам дали е вярно“, каза още той.

Подобни новини

Вигенин: Неадекватно е да искаш оставката на военен министър, докато на около 200 км се води война

Novinite-dnes.bg

Кирил Петков се срещна с помощник-държавния секретар на САЩ Карън Донфрид

Novinite-dnes.bg

Министърът на културата: Няма да си подам оставката

Novinite-dnes.bg

Байдън: Работи се за пренасочване на природен газ директно към България и Полша

Novinite-dnes.bg

Покрай войната лъснаха руските зависимости на голяма част от политическия ни елит

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар