Новините днес
Свят Мнения

Георги Мамалев: Властта в Русия трябва да се смени, за да няма такива хора като Путин

Украйна вече е разрушена и изключително трудно ще успее да се възстанови, дори да бъде постигнато някакво примирие. Русия ли ще възроди Украйна? Тя Русия себе си не може да възроди, камо ли Украйна! Това, което ни чака след тази луда, дивашка постъпка на един необуздан лидер-войнолюбец и грандоман, незачитащ правата на хората човек, какъвто е Путин, ще са много тежки последствия за всички ни.

Това коментира в ефира на Нова телевизия актьорът Георги Мамалев. Той се обяви твърдо против „тази братоубийствена война, която води Русия срещу Украйна, или по-точно която води върхушката около Путин“.

„Тази война ще има много големи последици за Украйна, а пък за Русия ще са огромни. 100 грама мир обаче тежат много повече от тонове победи по време на война. Пораженията ще бъдат ужасни и за двете страни“, убеден е Мамалев.

„Властта в Русия трябва да се смени, за да няма такива хора като Путин и негово обкръжение и да няма такива опасности. До последния ден той, Лавров и тяхната говорителка (Мария Захарова, бел. ред.) твърдяха, че само луди могат да измислят, че Русия ще нападне Украйна“, припомни той.

„Европейските политици трябва да престанат да мислят какво става с Истанбулската конвенция, а да се интересуват какво става в Русия, какво става с руския народ, накъде върви политиката на Русия“, смята Георги Мамалев.

Той призна, че до последно не е вярвал, че Русия ще нападне Украйна, въпреки предупрежденията, които идваха от САЩ и Великобритания.

Подобни новини

Путин обяви война на Украйна

Novinite-dnes.bg

Украински военни средства влизат в Киев, за да бранят украинската столица от настъпващата руска армия

Novinite-dnes.bg

Бойко Ноев: С какво бежанец от Украйна е по ценен от едно Българско дете?

Novinite-dnes.bg

Страхил Ангелов: Считам, че е време прокуратурата да провери „новия“ път на доставки на същия газ, който ни е „спрян“

Novinite-dnes.bg

Щелиян Димитров: Или Путин е велик стратег и готви нещо, което ще смая света, или наблюдаваме смърта на Русия

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар