Новините днес
Политика

ГЕРБ обвинява кандидата за шеф на БНБ Андрей Гюров в научна измама

Депутатите от ГЕРБ обвиниха в измама кандидата на „Продължаваме промяната“ за шеф на БНБ Андрей Гюров. Бивш министър на образованието и един от големите остриета в редиците на Борисов заяви, че подозират, че Националният информационно-документационен център е оказван натиск за признаване на „докторската“ степен на Гюров.

„В тази държава има много лъжи… Благодаря ви за парламентаризма. Наскоро в кулоарите на парламента разбрахме, че има съмнения относно образователната степен на кандидата за управител на БНБ“, каза в пленарната зала бившият Здравният министър на ГЕРБ проф. Костадин Ангелов след трибуната.

Вълчев припомни, че вчера се състоя изслушването на двете номинации за управители на БНБ, тъй като Националният регистър за академично признаване не публикува удостоверение за академично признаване на научно-квалификационна степен „доктор“ на Андрей Гюров. Вчера в 17.30 часа беше публикуван един, като заявлението беше подадено и одобрено веднага на 31 март.

Депутатите от ПГ на ГЕРБ настояват за проверка от МОН.

Самият Гюров отрича това. По думите му документите са подадени в срок и доказателствата за това се виждат в самата работа по регистрацията.

Тома Биков очаква много скоро всичко да приключи с документни измами.

„Нямаме бърза работа, тестваме Андрей Гюров и нека той да отговори сега“, каза Биков.

Подобни новини

Нинова: Наредих строг контрол срещу спекулата при антикризисните мерки

Novinite-dnes.bg

Премиерът Кирил Петков се извини публично за допусната грешка по време на интервю

Novinite-dnes.bg

Извеждането на Бойко Борисов от дома му в Банкя

Novinite-dnes.bg

Антоанета Цонева: ГЕРБ построи една тръба за 2 млрд. от която нямаме никаква полза, просто се задоволи интереса на Путин да осъществи този проект

Novinite-dnes.bg

Гешев се скара с Христо Иванов и напусна заседанието на правната комисия

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар