Новините днес
Политика

Гюров: Министърът на отбраната има друга позиция за Украйна, най-добре е да се смени

Правителството трябва да действа с обща позиция. Видяхме, че министърът на отбраната има друга позиция. Видяхме, че най-добрата стъпка е да преминем към неговата смяна. Това заяви Андрей Гюров, председател на парламентарната група на ПП, в студиото на БНТ.

Той подчерта, че е важно правителството да “говори в един глас”. Гюров потвърди, че е взето решение за предоставяне на хуманитарна помощ на Украйна: “България няма да предоставя самолети на Украйна и няма да изпраща свои военни там”.


Депутатът не допусна да има изненади при гласуването на оставката на Янев днес. Според Гюров смяната в правителството не е знак за напрежение между правителството и президента.

“Нямам информация дали ще бъдат разполагани сили на НАТО в България. НАТО подсилва Източния фланг. Това е още една причина за смяна на министъра на отбраната. Искаме да работим за подсигуряване на колективната сигурност. Това е и в интерес на България”, коментира той.

По думите му за първи път България има глас в изработването на позициите на НАТО и ЕС. Гюров беше категоричен, че войната в Украйна няма да донесе напрежение в коалицията: “Нормално е в такава коалиция да има различни мнения. Имаме добре изграден механизъм, който ни позволява да се обединим по нещата, по които имаме съгласие”.

Подобни новини

Слави Василев: Президентът е стожер на хората, които искат промяната да се реализира, а Стефан Янев се хвърля в битката и действа сам

Novinite-dnes.bg

Карадайъ пак се скара на Минчев заради въпросите си към Рашков

Novinite-dnes.bg

Румен Драганов: Чадърите и шезлонгите във всички хотели ще са безплатни и са включени в цената на нощувката

Novinite-dnes.bg

Даниел Митов нервно: Само премиерският Фалкон ли ще лети по авиолинията София-Скопие?

Novinite-dnes.bg

Бойните действия в Украйна ще приключат ли скоро?

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар