Христо Иванов: Вероятно всеки е искал да сложи край на коалицията, но това не слага край на агонията. Тласкаме България към избори, към хаос, към управление с плаващи мнозинства?

Вероятно всеки е искал да сложи край на коалицията, но това не слага край на агонията. Защото това, което липсваше в изказването на г-н Трифонов, е какво следва оттук нататък за страната. Не за нас, не за един или друг, които сме участници в тази постоянна драма. Какво следва? Тласкаме България към избори, към хаос, към управление с плаващи мнозинства?

Това е първият коментар на съпредседателя на „Демократична България“ по повод изявлението на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, в които той заяви, че партията му напуска четворната коалиция.

„Ако човек сериозно се отнася към това да представляваме хората, които са ни избрали, ние сме длъжни първо да си отговорим на този въпрос: „Какво следва оттук нататък?“ и като видим, че следва само още повече агония, да седнем на сериозен разговор“, смята Иванов.

„Да, може би коалицията трябва да преосмисли много неща за това как работи. Мисля, че всички сме съгласни. Но твърдя, че нямаме право да тласкаме страната към още повече хаос. Надявам се и вярвам, че колегите от ИТН ще разберат, че не могат направят такава крачка и да се върнат на масата на разговори. Това е моят призив. Все още не е изтекло времето“, добавя той.

Прочетете също

Предизборен дебат: Плюсове и минуси от влизането ни в еврозоната

Дебат за плюсовете и минусите от влизането на България в еврозоната в ефира на Нова …

Един коментар

  1. Ноев, язък, че сте бил военен м-р, нищонищичко не разбирате от политика, но ЛАКОМИЯТА ГОЛЯМАТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.