Новините днес
Мнения

Илиян Василев: Логично е когато Путин губи, да губят и неговите аватари в България

Русия върви към замразяване на конфликта/войната с Украйна – подобни сведение идват за напредък в преговорите за примирие. Няма промяна на тактиката на руската армия, не може и да има. Атакуват на широк фронт, не но могат да принудят главните сили на Украйна да капитулират.

Стратегическо поврат не могат да постигнат. Тези бомбардировки са просто израз на озлобление заради невъзможност да постигнат победа на военното поле. Не могат да мобилизират допълнителен ресурс от самата Русия /тук е явно, че генщабът е против да се вкарват резервисти/. Ако вкарат джихадисти от Сирия хептен ще затънат репутационно.


Очевидно военното ръководство на Русия не е очаровано от пълководеца Путин, което означава че няма да му позволят да използва ядрено оръжие и ….. очаквайте примирие в следващите дни. Просто подготвят общественото мнение в страната. Ще замразят конфликта, с идеята че ще преговарят от позиция на заетите територии. Може да получат обещание за необвързване на Украйна, но без стойност. Но не ги виждам със санкциите – блокиране на достъп до резервите им.
Проблемът за Путин е, че Украйна оцеля и се доказа. Спечели време и авторитет, които руският президент по никакъв начин не смяташе че заслужва.
По същество Украйна спечели, оцеля, и се доказа. Путин се провали – тотално. Русия тепърва ще оценява щетите на неговата лудост.


Решаващо значение изиграха провалите на бойното поле и съкрушителните санкции, проблемите им тепърва предстоят. Подцениха и Украйна и реакциите на Запада – особено като ЕС посегна към нефта и природния газ. Това означава фиаско.


От българска позиция – за пореден път пропуснахме да се наредим сред победителите, заради недалновидната позиция на БСП и Радев, и нерешителността на Кирил Петков.


Слаби, безхарактерни политици – защо не дадохте бронежилекти и каски, и боеприпаси на Украйна?
Защо финансирахте Турски поток?
Защо не дадохте на НАТО да ни защити?

С такива властници, толкова. Логично е когато Путин губи, да губят и неговите аватари в България.

Илиян Василев, Фейсбук

Подобни новини

Илиян Василев: Опорката за плащането на рубли, вече не е достатъчна. Рекетът е на макс

Novinite-dnes.bg

По времето на Иван Иванов КЕВР се превърна в гумен печат на ГЕРБ и ДПС

Novinite-dnes.bg

Слави Трифонов: И ЕС, и целият свят трябва безапелационно да се противопостави на това чудовищно начинание

Novinite-dnes.bg

Дефилето на бившите министри на ГЕРБ не спира и няма свършване. Не излизат от телевизора и хвърлят мръсотия с пълни шепи

Novinite-dnes.bg

Мажд Алгафари: Добре дошли български моряци. Тези редове са за вас

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар