Новините днес
Мнения

Илиян Василев: Правителството има шанс да олецее напук на Борисов. Но е важно Петков да не дава поводи с подобни „дарете боеприпас“ нелепости

Факт е, че предложението на Кирил Петков да даряваме пари за доставяме оръжия за Украйна е нелеп призив от страна на държавник. Още по-нелеп е назидателния тон. Никой не иска да дарява пари за боеприпаси, трудно това може да бъде благотворителна кауза. Програмите на НАТО и ЕС за въоръжаване на Украйна работят и единственото, което се иска е да ги изпълняваме. Не искат да даряваме безвъзмездно.

Но още по-нелепа е реакцията на Борисов с неговата интригантска линия срещу БСП и Петков. Да се знае, Възръждане е /доказано/ проект на Борисов и от там Копейкин получава основна подкрепа за да дестабилизира правителството.

Атаката срещу Нинова за това, че разрешава оръжия износ за страните от НАТО. Какво предпочитате – да не изнасяме? Но това означава да излезем от НАТО и ЕС?!
Май, сериозно е притеснен, че Кирил отива в Киев. Очевидно Зеленски е доволен от Петков, иначе няма да го кани и да го приема. Визита ще има. А Борисов подсмърча отвън, в опозиция. И най-важното – няма го в играта.
Интригата е с гласуването в Народното събрание, на което Борисов също държи за да свали правителството през Нинова.

Да, има и такава хипотеза. Но не е задължителна. Може да има гласуване, но прилагането на решението отново е в полето на изпълнителната власт, защото НС не може да извзема чужда власт. Правителството има шанс да олецее. Напук на Борисов. Но е важно Петков да не дава поводи с подобни „дарете боеприпас“ нелепости.
Между другото да сте чули реакция на дебнещите в засада Борисов и сие на новия пик от арогантност на Митрофанова. Щом Хекимян лансира Андрей Райчев за да ни омайва по темата от БТВ и пуска веднага след това филм за Охрид и българската слава значи атаката срещу правителство е в пълен ход.

Факт е, че предложението на Кирил Петков да даряваме пари за доставяме оръжия за Украйна е нелеп призив от страна на…

Публикувахте от Ilian Vassilev в Понеделник, 25 април 2022 г.

Подобни новини

Илиян Василев: Демократична България се застрелва с издигането на зеления Сандов за главно свое представително лице в изпълнителната власт

Novinite-dnes.bg

Евгений Кънев: Каква ще е реакцията на българите, ако Путин нахлуе у нас?!

Novinite-dnes.bg

Илиян Василев: Контекстът на войната и агресията на Русия напълно изчезна в новините на централните ни медии

Novinite-dnes.bg

Военния конфликт в Украйна започва да се губи. Зеленски говори за изтегляне на руските войски от Украйна и референдум, това е пълна фантастика

Novinite-dnes.bg

Даниел Божилов: Както изглежда след 31 май се оформя голям цирк

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар