Новините днес
Мнения

Илиян Василев: След „касапин“ и „Путин не може да остане на власт“ – няма място за дипломация

Централните ни медии са жалки в стремежа си да балансират всичко, което президентът Байдън или който да е друг западен лидер кажат по адрес на Путин.

За това забавиха часове покриването на речта на Байдън в Полша, която включваше Чърчилов тип говорене – искате война, ще я получите. Влизаме в играта. И Путин няма да бъде повече на власт в края на тази война. Това са много силни думи. Да, думи, но зад тях се крие готовност на окончателен и краен разрив на отношенията с Русия на Путин.

След „касапин“ и „Путин не може да остане на власт“ – няма място за дипломация. Байдън говори директно на руснаците с наратива за Втората световна война, който бе перверзно подменен при атаката срещу Украйна.
Вместо да съобщят ведната в първите новини, нашите „юнаци“ в централните медии чакат реакция от Москва, за да „балансират“. Жалки, жалки, безгръбначни – оглеждат се за политкоректност, когато трябва да говорят пряко и без огледки към шефовете на Информация и публицистика, които изпълняват функции на отдели за цензура.

Оглеждат се и за насоки от президента Радев, който продължава да се пали на тема “ да не допуснем България да се намеси във войната“ – теза, която оправдава реалната подкрепа на Путин., защото въздържанието пред злото означава да вземеш неговата страна.

Централните ни медии са жалки в стремежа си да "балансират" всичко, което президентът Байдън или който да е друг…

Публикувахте от Ilian Vassilev в Събота, 26 март 2022 г.

Подобни новини

Петър Бояджиев: Христо Иванов няма и един ден професионален стаж точно както и Станишев, който без един ден такъв стаж стана и премиер

Novinite-dnes.bg

Стефан Гамизов: Ето, няма ги 1 милион българи след 12 години управление на Борисов и явно може. Може макар и лошо

Novinite-dnes.bg

Радослав Бимбалов: Министър на икономиката е партиен лидер, чието място е в архивите

Novinite-dnes.bg

Даниел Божилов: Ум царува, ум робува, ум патки пасе. Платихме милиарди за глупости, че да се върнем в начална позиция

Novinite-dnes.bg

Димитър Байрактаров: Когато за 100 дена си изгубил почти цялото доверие на народа, това означава, че е редно незабавно да подадеш оставка!

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар