Илиян Василев: Усещате ли, че в Украйна се ражда изключителна силна и мотивирана нация

Над 60 процента от украинците ще изразходват значителна част от средствата за новогодишни и рождественски празници за да помогнат на украинските въоръжени сили в различните проекти за фондонабиране.
Не знам дали усещате, че в Украйна се ражда изключителна силна и мотивирана нация, нация с дух на победител, със самочувствие и готовност за големи дела.


Много бих искал и ние вместо да търсим показност, да гърмим пиратки /защото знаем, че от другата страна няма кой да ни отвърне с огън/ и харчим огромни средства за да преяждаме и „празнуваме“ през стомасите си, да посрещнем Рождество скромно, по християнски, като помогнем на нуждаещите си – примерно като дарим пари за генератори в Украйна, или да помогнем на бедните там където живеем. Или за проекти, които ще направят България по-добро място.


Цялата тази пошлост и показност около тези празници със сигурност не е признак на органичното ни щастие, а копнеж по несъстоялото се такова.
Така както правят вече абитуриентите на бала си, без скъпи тоалети, по джинси, така както много приятели правят на рождени дни – събират за благотворителни цели, а не търсят подаръци.


Украйна ще ни задмине, скоро. Само войната да спре. Както ни задмина Хърватска, както ни задминава Румъния. Спомням си разказа на незабравимия Лъчезар Цоцорков за срещата му китайския Далай Лама, когато го запитал защо българския народ не е колективно щастлив.

Замислил се Далай Лама и казал – защото всеки един от вас се моли на Бог за личното си щастие, а не се молите за щастието на нацията си като цяло. рГледайки какво ни предлагат утре в менюто за групов келепи в Парламента – се убеждавам че именно заради разликата между Зеленски и Радев-Борисов Украйна ще ни подмине, както беше популярно дасе казва, като „бърз влак малка гара“.

Илиян Василев,фейсбук

Над 60 процента от украинците ще изразходват значителна част от средствата за новогодишни и рождественски празници за да…

Posted by Ilian Vassilev on Tuesday, December 13, 2022

Прочетете също

Тодор Беленски: За съжаление европейските елити сякаш се връщат назад в еволюционната стълбица

Отдавна не сме си обсъждали геополитиката. Като цяло не смятам, че социалните мрежи са най-удачното …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *