Новините днес
България Мнения

Илиян Василев: Въпрос е на чест и морал е да дадем на украинците свинец, за да вдигнат своя пряпор и да защитят Родината си, за да останат живи за да я възстановят

Няма защото повече да се залъгваме. Оказването на военна помощ на Украйна, което накара Кулеба да стои три дни, очевидно значи много за тази страна. Не мога да зная дали това е защото сме взели едни пари, пък не сме доставили оръжие. 250 милиона евро са мнооого пари.

Тези, които са против, без значение от уговорки, условности и словесни опаковки, искат Русия да спечели, защото загубата ще е тежка и за тях. Те зависят и като партии, и като личности от това да има Путин и Кремъл да бъде опора срещу империалистическия запад. За много малка част от тях това е плод на рационален избор, по-голямата част са закърмени от лъжепропагадна и идеологически щампи. Не е само дядо Вазов – защото освен „кат Русия няма втора“ той пише и „На руските войни“ със знамените „Защо сте вий тука“.

Всичко е заради вируса на русофилството, ашладисан с болшевизма, които на практика обричат такива като Радев, Костадинов, Нинова, Трифонов на генерично мислене и поведение. Въпросът на отношението към войната в Украйна е първостепенен, защото ни самоопределя в лагера на жертвата и на агресора. В страстната седмица сме, но доброто и надеждата няма да възкръснат заедно с Христос, докато не разберем разликата между зло и добро и смисъла на саможертвата му..

Ако бях по рационален сигурно щях да кажа, че Борисов е по-голямо практично зло и ДБ не трябва по никакъв начин да допускат коалицията да се разпадне.
Но в своите молитви към Бог и изповедта, която дължим, не можем да останем безмълвни – когато Кулеба, макар и непряко, ни казва, че е видял желание у мнозина български политици да видят украинците мъртви, а Путин победител.

Подозирам, тъй като сме едни от големите производителите на боеприпаси е искал точно това от нас, но малкия президент, и малкия премиер и с малката коалиционния партьорка са се уплашили.
В Германия Шолц също се опита рязко да скъси списъка с оръжия, които може да прати за Украйна, но Бундстага ще гласува и ще го задължи, което означава неговата оставка.
Няма никакъв смисъл от аморални коалиции и правителства.

Дори местните ни тегоби около корупцията и другите ни вътрешни несгоди някак избледняват. Този срам ще има да тегне над България години след като Радев и Нинова си отидат. Въпрос е на чест и морал е да дадем на украинците свинец, за да вдигнат своя пряпор и да защитят Родината си, за да останат живи за да я възстановят.
Украйна ще възкръсне.

Илиян Василев, Фейсбук

Няма защото повече да се залъгваме. Оказването на военна помощ на Украйна, което накара Кулеба да стои три дни, очевидно…

Публикувахте от Ilian Vassilev в Четвъртък, 21 април 2022 г.

Подобни новини

Проф. Тагарев: Путин ако дойде до нашите граници, 2% за отбрана ще ни се види много малко

Novinite-dnes.bg

Виктория Тинтерова: Представяте ли си какви наглеци са тия, които му дърпат конците на Путин, че въобще не им пука от позора за цял, уж велик народ?

Novinite-dnes.bg

Румяна Ченалова: Нелепо е да освободиш военен министър, защото казал “ военна операция“, а не “ война“, и то в началото на конфликта

Novinite-dnes.bg

Харалан Александров: Загубихме силен лидер в лицето на Борисов и получихме куп слаби лидери

Novinite-dnes.bg

Президентът връчва мандат на ПП. Съставът на кабинета ще е ясен в 13:00 часа

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар