Ивайло Калфин: Кримския мост беше морален удар върху Путин, тъй като това беше най-охраняваното съоръжение

Това че България е замесена в подобно събитие (взрива на Кримския мост, бел. ред.) са пълни измислици. Очаквам категорично отхвърляне на подобна възможност. Това заяви в ефира на сутрешния блок на БНТ бившият външен министър на страната Ивайло Калфин.

Според него България е била спомената от Кремъл по един „класически стил на интригата начин“.

Това е част от руската пропаганда. От доста време, за съжаление, в Русия казват, че не воюват срещу украинците, а срещу целия колективен Запад чрез Украйна. Това е част от наратива, който върви в Русия, обясни Калфин.

По думите му отдавна е била премината точката, която би могла да върне двете страни на масата на преговори, и прогнозира, че конфликтът ще продължи още дълго време.

Подобно отношение към една съседна държава няма да се забрави, независимо дали войната ще продължи още 10 или 15 години, допълни бившият ни външен министър.

По адрес на Владимир Путин Калфин отбеляза, че се е „отказал да търси логика в действията на руския президент“, който според него в момента е изцяло отдаден на идеята да постигне някаква победа в Украйна, след като първоначалните му планове за превземане на Киев и „денацификация“ се провалиха.

Путин няма да се откаже, защото лично си е заложил авторитета. А взривът на Кримския мост беше морален удар върху Путин, тъй като това беше най-охраняваното съоръжение, допълни Калфин.

Посочи в заключение, че „не трябва да очакваме, че нещо ще се промени в Москва в скоро време“.

Прочетете също

Николай Денков: Добра еволюция е да има двама кандидат-премиери от научните среди, преди 10 години хората в БАН ги наричахме синодални старци

„Добра еволюция е да има двама кандидат-премиери от научните среди, преди 10 години хората в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *