Новините днес
България

Ивайло Мирчев: Когато властта пусне от хватката си медиите, те започват да дишат по-свободно

Когато властта пусне от хватката си медиите, те започват да дишат по-свободно. Нека не си правим илюзии – и днес сме много далече от здрава медийна среда.

Обаче смяната на управлението очевидно е повлияла на мястото ни в индекса за медийна свобода и от позорното 112-о място вече сме се преместили на 91-во.
И време беше, след дългите години, в които властта се отнасяше към медиите като към “мисирки”, с всички съпътстващи екстри на тая динамика.

Българската медийна среда има, разбира се, твърде много волгиновци все още и твърде много остатъчни зависимости, които няма да се променят, докато не сменим Гешев и не направим въздигането на следващи гешевци невъзможно.

Та, добрата новина е, че очевидно е възможно да не сме на дъното в една от най-важните световни класации. Лошата е, че за да се оттласнем трайно, ще трябва да си свършим докрай работата и да реформираме съда и прокуратурата, без чиято свобода всяко усилие удря в един и същи таван.

Когато властта пусне от хватката си медиите, те започват да дишат по-свободно. Нека не си правим илюзии – и днес сме…

Публикувахте от Ивайло Мирчев в Вторник, 3 май 2022 г.

Подобни новини

Със заповед на премиера Кирил Петков бяха освободени трима зам.-министри

Novinite-dnes.bg

Осман Октай: Всички, които виждат, че новата власт с „клониран” Рашков в КПКОНПИ ще разкрие всички мръсни тайни от последните 20 години са в паника

Novinite-dnes.bg

МОН прекратява договорите на 25 служители от централната администрация

Novinite-dnes.bg

Бившият премиер Бойко Борисов има нови неприятности. В МВР са пристигнали папки с материали от Испания за къщата в Барселона

Novinite-dnes.bg

„Конструктивната” опозиция на ГЕРБ побесня в Народното събрание

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар