Иван Калчев: Явно сме стреснали Митрофанова достатъчно, за да не рискува да излезе през централния вход

Сутринта явно сме стреснали МУтрофанова достатъчно, за да не рискува да излезе през централния вход. Няколко прелестни украинки, плюс постоянното присъствие от блокадата на Орлов мост, зелени за цвят, активисти от БОЕЦ и един (некъпан) в униформа на ЗСУ са достатъчни, за да обърнат наглата демонстрация на присъствие на жълтите павета в позорно отстъпление.

Утре ще продължим да се забавляваме с тази тема след 8 сутринта в ефира на НоваТв.

Напоследък по-често говоря пред медии и от трибуните на протестите, отколкото пиша тук. Но не е заради бан от Телус, а по-скоро защото се чувствам като онзи герой от вица, който раздавал „позиви“ от бели листа – „защото всичко е ясно“.

Няколко неща, които не са толкова ясни:

За оръжейната помощ… Докато се залисвахме с изборния кодекс миналата седмица, от гълъбарника са обявили, че можем да дадем само леко стрелково оръжие. Списъка няма да видите, защото е секретен. Така че надеждите, че ще можем да застанем с гордост до свободните държави, потънаха заедно с очакванията за разкрития на злоупотребите в армията. Имаше начин да не се даде възможност на гълъбите да направят такъв ход – но няма да го напиша тук, нито ще мрънкам в тоналност „аз нали ви казах“. За сведение на колегите от ДБ и ПП – ако ГЕРБ изглеждат като да са се навили на нещо смислено, значи има уловка, винаги.

За Телус… Аргументът „служителите не са виновни“ не е сериозен. Смисленият аргумент изглежда така: Фирмите не могат да имат нито морал, нито достойнство, нито могат да изпитват вина или срам, нито могат да носят наказателна отговорност, само индивидите могат. Естествено, шефовете са повече виновни от работниците, както онзи, който е давал заповедта, е повече виновен от онзи, който е пускал Циклон-Б в баните. Но човекът затова е човек, защото докато животното може да се дресира, то човекът се бунтува и бори за свобода. Естествено, човекът не е длъжен, може да си плюе на достойнството и да отиде в ГЕРБ или в Телус, или дори да ходи заедно с Мутрофанова на църква, ама в тези случаи няма смисъл да му адвокатствате.

Иван Калчев,фейсбук

Сутринта явно сме стреснали МУтрофанова достатъчно, за да не рискува да излезе през централния вход. Няколко прелестни…

Posted by Иван Калчев on Tuesday, December 6, 2022

Прочетете също

Интервю с Любомир Кольовски: Трябват ни държавници, а не просто политици. Новините днес медия

Любо Кольовски: Кръглата маса, свикана като седянка и организирана от ПП и ДБ, трасира ролята на акад

Кръглата маса, свикана като седянка и организирана от ПП и ДБ, трасира ролята на акад. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *