Новините днес
Политика

Иво Инджев: Фалшива теза е, че България ще бъде въвлечена във война ако помогне с това, което има като оръжия

Фалшива теза е, че България ще бъде въвлечена във война ако помогне с това, което има като оръжия. България е най-големият производител на муниции от съветски тип. Важно е и като позиция. В софийския парламент има евроатлантическо мнозинство. Къде е украинското знаме? Пожълтели и посинели са улиците и сградите на демократичните държави. Да виждате нещо такова в София? Това е резултат от евроатлантическото мнозинство.

Това заяви пред bTV Иво Инджев. 

Той коментира войната в Украйна и провелия се в столицата многохиляден протест в подкрепа на Киев. Лидерът на “Възраждане” изрази тезата, че демонстрацията е била организирана от външни спрямо България хора и организации. 

“Твърденията, че протестът в подкрепа на Украйна не е организиран от българи е лъжа и може да се провери. С това се занимават путинофилите в България. Работят срещу собствения си народ”, посочи Инджов. 

По думите му идеята на Владимир Путин за “военната операция”, както я определя Русия, е да присъедини Украйна към нещо, което да прилича на възстановен СССР. 

“Тезата с нацистите е същата като тази през 19 в. кой носи свободата? Носели свобода и мир. Нахално е да се каже, че изпращат миротворци с танкове и самолети да унищожават една свободна и независима държава”, категоричен беше Инджов.

Инджев призова президентът Румен Радев да “напусне фалшивата теза”, че изпращането на помощ за Украйна ще въвлече България във военния конфликт. 

Журналистът смята, че Бойко Борисов е “съучастник“ и е помогнал на Путин да започне тази война, изграждайки газопровода “Турски поток“.

Подобни новини

Кирил Петков: Джо Байдън ми каза „Абсолютно вярвам в това, което казваш“

Novinite-dnes.bg

Кирил Петков: Русия трябва да спре тази война

Novinite-dnes.bg

Кулеба постави депутатите в шах. Нямало да си тръгне, докато България не реши за оръжията

Novinite-dnes.bg

Първан Симеонов: Единствените, които растат в момента, са ”Възраждане”. ГЕРБ тука се надяваше да подпомогне ”Възраждане” и то да им върши черната опозиционна работа

Novinite-dnes.bg

Лена Бориславова: Диалогът между Северна Македония и България е двустранен процес и българското правителство няма да взима решения под натиск

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар