Новините днес
Интервю

Йоан Богданов: Успехът е да вярваш в своите възможности

Разговаряме с Йоан Богданов- новият пристав, който ще партнира на Нана Гладуш в предаването „Съдебен спор”.

Опиши се с няколко думи.

Аз съм забавен и винаги много позитивен, човек с който лесно се общува. Често казват за мен, че съм доста самоуверен.

В началото на месеца започна поредният 13-и сезон на Съдебен спор по Нова телевизия и ти вече си официално провъзгласен за новия пристав. Какво е усещането да бъдеш част от толкова професионален и авторитетен екип?

Да бъда честен на първо място усетих самодоволство. Първото нещо, което си помислих бе „Тези хора са водещи лица на Нова Телевизия от десетилетия, а сега съм техен колега“. Да си част от толкова авторитетен екип поражда у теб чувството че си постигнал нещо.Още от първия снимачен ден всички ме приеха много добре, сякаш сме работили заедно с години.Наистина екипа на Съдебен спор е изключителен.

Имало ли е през годините спекулации по твой адрес по повод детството и произхода ти?

Ще излъжа, ако кажа че не съм имал. Още преди 7,8 години когато се появиха папарашки снимки с мен и едно момиче участвало в конкурс за красота, ден или два след излизането на статията, с мен се свързаха различни пиари, които вече знаеха , дори в детайли в какъв кръг от хора съм израсал и от какво семейство произхождам. Предложиха ми да пишат за мен, искаха да се наложа в обществото като син на родители с възможности. Добре, че умея да убеждавам хората и ги отказах. Защо ли? Точно тогава бях успял да натрупам някаква популярност благодарение на всекидневни усилия във фитнес залата. Един такъв имидж на мамино синче би умаловажил до голяма степен моите лични успехи.

Преди известно време си бил поканен от Слави Ангелов да станеш част от екипа на вестник” 168 часа” като спортен публицист и журналист. В популярното печатно издание си създаваш име в бранша, имаш над 100 публикации в интернет. Какви според теб са най-големите предизвикателства пред всеки един журналист в България?

Каква е твоята дефиниция за успех?

Успехът е да вярваш в своите възможности и да успееш да ги реализираш. Ако ти работиш с успешни хора или пък в дадено състезание се конкурираш с такива – то значи и ти си успешен като тях. Хората, които винаги се борят да бъдат първи – те са успешни.

Какви според теб са най-големите предизвикателства пред всеки един журналисти в България?
Първото голямо предизвикателство на журналиста е умението да бъде обективен.Той е длъжен да представи всички възможни гледни точки, да подходи с еднакъв критерий спрямо всички страни.Също така трябва да не позволи и на неговите лични пристрастия да оказват влияние. Бих допълнил, че друго голямо предизвикателство за един журналист е умението да си създава контакти и да знае как да извлича нужната информация от известни личности. В крайна сметка обаче дори един журналист да се справи с тези две предизвикателства – да бъде обективен и да умее да извлича информация – те не биха му помогнали ако не знае как да я представи на аудиторията.Журналиста трябва да може да пише и да се изразява по начин, по-който да накара хората да следят неговия труд с интерес.

Журналистическата етика е явление, което….

Журналистическата етика е нещо задължително, но става все по-рядко, журналистът трябва да е честен към публиката – че е събрал максимума информация и трябва да е честен към източниците си.

Коя е твоята по-голяма страст-писането или спортът?

Предпочитам това с което съм се захванал в дадения период. Когато съм отдаден на спорта, нищо не е по-важно от него.Когато пишех редовно, пък това ми беше приоритет. Като дете след като се прибирах от футболния терен изписвах цели тетрадки с мои си идеи за сценарий на филми. Трудно ми е да кажа кое ми е по-любимо.Надявам се и вярвам, че опита ми в тези две свери ще ми бъде полезен и ще ми помогне да се реализирам като ръководител в някой футболен отбор. Това е и голямата ми цел в бъдеще, след няколко години да бъда в управата на някой клуб.

Пожелай нещо на читателите ни.

На първо място им пожелавам да бъдат здрави – по-важно няма. Иначе аз си падам романтик, желая им много любов, която да ги топли през хладните месеци, които вече чукат на вратата.

Подобни новини

Политологът Тончо Краевски пред Фрог: Вече сме в спирала от избори. Въпросът е колко етажа надолу ще ни отведе тя и какво има на приземието

Novinite-dnes.bg

Сергей Гайдай: Путин мрази Украйна. Никога няма да седне на масата за преговори, ще бъде срамно за него

Novinite-dnes.bg

Вадим Бойченко: Животът на хората, които са блокирани в разрушения град Мариопул, е в ръцете на Путин

Novinite-dnes.bg

Слави Трифонов ще даде ексклузивно интервю за ”Дарик” днес

Novinite-dnes.bg

Гари Гаспаров за Путин: Диктаторите никога не спират, докато не бъдат спрени

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар