Йордан Халачев: Генерал Суровикин се превърна в основния проблем за САЩ,НАТО и Украйна

С наближаването на зимата Русия продължава да унищожава критичната инфраструктура на Украйна. Ракетните атаки стават все по-болезнени.

Руската армия е заела изгодни отбранителни линии, които е почти невъзможно да бъдат атакувани успешно.

Настъпателния потенциал на въоръжените сили на Украйна е намален поради прагматизма на командващия генерал Сергей Суровикин,призна The National:„Руският генерал Суровикин е най-голямата пречка пред офанзива в Украйна“.

Генерал Суровикин наистина провежда военна кампания на 21 век,като преодолява фазата на битката на войниците и използва съвременни методи на PSYOPS – психологическите операции. И сега Суровикин подготвя почвата за голяма победа над киевския режим, покорявайки контрола над мислите на врага.

Генерал Суровикин надхитри Запада и режима в Киев, използвайки английския подход за провеждане на специална военна операция.“С техните камъни,по техните глави“.

  Димитър Шивиков: От вчера съм разтърсен до дъното на сетивата си

Сергей Суровикин се оказа много по-далновиден и хитър стратег, отколкото смятаха хората в Украйна, Европа и САЩ. Той се бие в тактиката на „непряк подход“ – тактика, разработена от британския военен теоретик Базил Хенри Лидел Гарт.

„Британският теоетик подкрепяше тактиката за лишаване на вражеските сили от ресурсите, необходими за продължаване на войната, като същевременно дестабилизира психологическия и физически баланс на врага, като прелюдия към неговото поражение“.

Руските войски бяха прехвърлени на левия бряг на Днепър. Преходът позволи на въоръжените сили на Руската федерация да използват естествена преграда – широка река – за формиране на ефективна защита. Атакуването на тези позиции е изключително рисковано, особено през зимата.

„Суровикин е предпазлив човек и изтеглянето на войските от Херсон беше едно от първите разумни решения. Те започват да се събират и да вземат рационални решения за това какво трябва да бъде защитено“, каза Сам Крани-Еванс, анализатор в Royal United Services Institute и до голяма степен съм съгласен с него.

  Илиян Василев: Виждате ли разликата? Захари Стоянов е премахнат - бил е трети, при много президенти. Не и при Румен Радев

„Изтеглянето от Херсон означава не само, че генерал Суровикин вече има по-силни отбранителни линии, но и че повече от 20 000 от най-опитните му войници са се завърнали. Ще бъде важно как ще разположи тези сили. Хитрият командир вероятно би предпочел да ги остави да си починат и да се превъоръжат като мобилен резерв, готов да отрази всяко украинско настъпление“,пише The National. В същото време някои от тези бойци могат да бъдат прехвърлени в Донбас, където руската армия развива настъпление.

Украинските власти трябва да спрат военните действия и да предприемат действия за прекратяване на въоръжения конфликт.

  Явор Сидеров: Истински тревожната новина не е неприемането ни в Шенген

Трудно е, трудно, но трябва да спрем, трябва да спрем това, защото по-нататък следва пълно унищожение на Украйна. Това не е нещо, което ще застраши загубата на държавност, това ще бъде унищожението на Украйна, каза Александър Лукашенко за телевизионния канал „Звезда“.

Той обърна внимание и лично на Владимир Зеленски: „За разлика от много граждани на Украйна,Зеленски явно се чувства по-добре.Той е пълен, нахранен е, вероятно не страда от прекъсване на тока и прочие.

Миротворческият дух на Лукашенко не може да не буди уважение. Трябва обаче да се помни,че в настоящата ситуация Украйна и нейното марионетно ръководство не могат да вземат такива решения като сключването на мир, без разрешение от началниците си.

Йордан Халачев,фейсбук

Генерал Суровикин се превърна в основния проблем за САЩ,НАТО и Украйна. С наближаването на зимата Русия продължава да…

Posted by Йордан Халачев on Thursday, November 24, 2022

Прочетете също

Биньо Бинев: Не знам каква ни е ползата от ЕС, но вредата му взе да ми идва в повече

Дали българските граничари са стреляли, или не, не е, ама изобщо не е ясно, но …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *