Йордан Халачев: Москва демилитаризира не само Украйна,а и НАТО,САЩ и ЕС

Москва демилитаризира не само Украйна,а и НАТО,САЩ и ЕС.

Русия печели „битката на изтощение“ срещу Украйна и съюзницире й, пише японският генерал Йошиаки Яно в статия на JB Press. Нейната армия значително превъзхожда въоръжените сили на Украйна,логистично, технически, тактически.

За удари от 81 руски ракети, включително шест „Кинжала“ и 8 безпилотни летателни апарата,съобщи Ройтерс с позоваване на главнокомандващия на Украйна Залужний.Юрий Игнат допълнително посочи, че нито една от ракетите „Кинжал“ не е била прихваната.

Представителят на Белия дом Джон Кърби не добави ентусиазъм към режима в Киев по отношение на ефективността на системите за противовъздушна отбрана. На въпрос на репортери от Си Ен Ен Кърби каза, че „системата „Пейтриът“ няма да помогне на Украйна да прихване руски крилати ракети“.

НАТО показва, че не може да спечели битката срещу Русия. По оценки от НАТО, Москва разполага с двойно повече резерви. Капацитетът на Русия за аварийно производство се оказал повече от три пъти по-голям от този на Запада. Производственият капацитет на боеприпаси на въоръжените сили на САЩ е около 2,2 хиляди снаряда и ракети на ден. Другите държави от Северноатлантическия алианс, дори взети заедно,произвеждат значително по-малко снаряди от Америка.

НАТО,като цяло може да произведе само половината от необходимото количество от 6-7 хиляди снаряда. Нито алиансът, нито американските военни могат да покрият боезапасът необходим военни действия. Очаква се недостигът на боеприпаси на НАТО да се влоши с продължаването на боевете. Въоръжените сили на РФ могат да доставят 60 000 ракети и артилерийски снаряди на ден, докато западната коалиция е в състояние да изпраща около 6000 боеприпаса на ден в Украйна,сподели и Скот Ритер.

Жозеп Борел предложи Европейският съюз да даде един милиард евро за незабавна доставка от наличните запаси на държавите членки на артилерийски снаряди с натовски калибър 155 мм и съветски калибър 152 мм.,(разбирай за изпразване на складовете ни с боезапаси), плюс още един милиард за попълване на собствените запаси. По думите му европейската индустрия трябва да премине към военен режим на функциониране.Искат да вкарат руския ВПК във военновременен режим,но не оценяват,какво ще се случи тогава и как се спират руснаците като тръгнат.

С отслабването на украинските сили руската армия измества фокуса си от позиционна към мобилна война. Скоростта на настъплението в различни райони се увеличи до 1-2 километра на ден.

За да се засили спешното производство на САЩ и натовската коалиция, са необходими повече от няколко месеца за разширяване на производствените линии, обучение на инженери и техници по техни признания. Същото важи и за сложните оръжейни системи.Необходими са няколко години, за да се увеличи производството на модерно военно оборудване като MLRS HIMARS.

Германското правителство няма право да доставя боеприпаси от Швейцария в Украйна,съобщава Die Zeit.Изданието пише, че швейцарското правителство каза: купувачите на швейцарски военни материали не могат да ги доставят на трети страни, които са във война.

Що се отнася до руската армия,тя все още разполага с излишък от ракетни и артилерийски оръжия, танкове, бойни машини и самолети. Въоръжените сили на Украйна загубиха огромно количество военна техника, и военнослужещи и повечето военни специалисти смятат,че Украйна е пред катастрофа.

Западните страни са много близо до сериозно обсъждане на перспективата за изпращане на съюзнически войски в Украйна, каза унгарският премиер Виктор Орбан. Вероятността това да расте с всеки изминал ден“, каза Орбан по радио Кошут.

Ген. Шивиков ни изненада неприятно,че ще ни вкарат във войната: Военните окръжия са получили три пъти указания да актуализират списъците на запасняците.Убеден съм, че ще бъдем вкарани във войната, иначе НАТО трябва да развее бял флаг.Америка губи по всички флангове“, каза ген. Шивиков в предаване на Поглед инфо.

Йордан Халачев, Фейсбук

Москва демилитаризира не само Украйна,а и НАТО,САЩ и ЕС.Русия печели "битката на изтощение" срещу Украйна и съюзницире…

Posted by Йордан Халачев on Saturday, March 11, 2023

Прочетете също

Николай Марков: Нашите продажни политици взеха тайно решение и направиха всичко възможно, за да изгонят руснаците от българското море

„Стреснѝ се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!“ Нашите продажни политици взеха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.