Йордан Халачев: Обединените сили на Руската федерация,бавно, но сигурно продължават

След гръмките пропагандни изявления на киевските власти,им се наложи да преминат към сдържане на настъплението на руските въоръжени сили „с жива маса от зле обучени хора“, в района на Маринка и Артьомовск/Бахмут.
Обединените сили на Руската федерация,бавно, но сигурно продължават да изтласкват врага край Артьомовск/Бахмут и Маринка. Украинската армия преминава в глуха отбрана, като постепенно губи един след друг укрепени райони и населени места, опитвайки се да компенсира значителните загуби чрез прехвърляне на смесени резерви от тила и от други участъци на фронта.

Затова Джо Байдън клекна и заяви, че допуска възможността за преговори с Путин, ако президентът на Руската федерация „прояви интерес“ към прекратяване на конфликта в Украйна.

Затова Генерал Дейвид Петреъс от ЦРУ в Tagesspiegel призна за плановете на САЩ и европейските страни за прекратяване на украинската криза, с преговори с Русия.

Затова генерал Уесли Кларк каза,че Бахмутското направление ще се превърне в месомелачка за смилане на Въоръжените сили на Украйна.

Малко по-рано от украинската армия съобщиха,че преминават към тактика на мобилна отбрана и веднага щом руските войски бъдат отслабени в един от секторите, ще бъде планирана операция по примера на Харков или Лиманская.

Не им се получи, не бяха отслабени.
Или групировките им не са маневрирали добре, или са били твърде малко и цялата им основна част е загинала под обстрела на руската артилерия, но тази нова тактика на командването на въоръжените сили на Украйна в момента със сигурност не им донесе успех.

Въпреки мощните укрепления в ключови населени места, създадени в продължение на няколко години по инструкции на НАТО, украинските бойци загубиха своя настъпателен потенциал, а загубите станаха такива, че дори ранените бяха зарязани в окопите и на бойното поле.
Имаше недостиг на артилерия, бронирани машини и боеприпаси. Попълването беше затруднено.Тук се добавят проблеми с комуникацията и все още оставащата есенна киша.

Изчерпването на боеспособни части принуди Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна да прехвърли както елитни части от западната част на Украйна, така и резервисти и тероборонисти, за попълване. Качеството на обучението и бойната ефективност на последните,бе под въпрос. В края на ноември Денис Пушилин съобщи, че по оперативни данни се прехвърлят слабо обучени резервисти „предимно 55+“, които не само не знаят как, но и не искат да воюват.

Деморализацията в редиците на въоръжените сили на Украйна се увеличи, след като ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен безразсъдно обяви броя на загубите на украинската армия,който се оказа почти десет пъти по-висок от официално обявения от украинския Генерален щаб. Въпреки това, дори без информация от Брюксел, украинските войници на фронта в Донбас са наясно, че Киев им е подготвил ролята на „пушечно месо“.

Според разузнаването на ЛНР в района на Артемовск (Бахмут) в редиците на вушниците преобладават упадъчни настроения, свързани с големи загуби, лоши битови условия и липса на подходящо снабдяване.

Оказа се, както често се случва с гръмките пропагандни изявления на киевските власти, че без да осъзнават тактиката на мобилната отбрана, въоръжените сили на Украйна в Донбас най-накрая преминаха към сдържане на настъплението на руските въоръжени сили „с жива маса от зле обучени хора“, в района на Маринка и Артьомовск/Бахмут.

Йордан Халачев,фейсбук

След гръмките пропагандни изявления на киевските власти,им се наложи да преминат към сдържане на настъплението на…

Posted by Йордан Халачев on Friday, December 2, 2022

Прочетете също

Тодор Беленски: За съжаление европейските елити сякаш се връщат назад в еволюционната стълбица

Отдавна не сме си обсъждали геополитиката. Като цяло не смятам, че социалните мрежи са най-удачното …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *