Новините днес
България

Както народът пожела: Всеки петък – удар по ГЕРБ

След безпрецедентната акция в края на миналата седмица хората предрекоха, че всеки петък трябва да има редовни удари срещу бившите управляващи в лицето на ГЕРБ, пише ФрогНюз.

След като премина еуфорията от ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова, днес удар нанесе и Европейската прокуратура.

За първи път чужда институция посочва, че фирми са се облагодетелствали, злоупотребявайки с европейски средства. Това бе превърнато в рутинна практика в 12-те години управление на Борисов. Родната прокуратура обаче “си бъркаше в носа”, когато журналистически разследвания изваждаха истината наяве. 

Правеха се жалки опити да се замазват скандалите, но на практика никой не бе съдебно наказан. 

Очевидно е, че Европейската прокуратура в момента препотвърждава всички разкрития, направени от сегашната власт. Интересно ще бъде поведението на Гешев и неговите подчинени, когато имената на фирмите станат известни и се види колко близки са били те в обкръжението на ГЕРБ.

Подобни новини

Валерия Велева: Кирил Петков все повече ще разбира какво означава да си министър председател и да вземаш решения не за своя бизнес, а за цялата страна

Novinite-dnes.bg

Илиян Василев: Асен и Кирил така и не разбраха – няма място за никакви практики от миналото. Народът е лъган прекалено дълго, за да допусне нови „играчи“.

Novinite-dnes.bg

На лице са спекулации свързани с имената на проектоминистри

Novinite-dnes.bg

Севделина Арнаудова: Нямам право да изнасям факти от обстоятелства от досъдебното производство и разпита

Novinite-dnes.bg

Бойко Рашков за Горанов: Нещата не са толкова прости, както се опитаха да обяснят някои заинтересовани

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар