Новините днес
Политика

Кирил Петков: Главния прокурор следи повече нас, отколкото каквото и да е друго престъпление

Прокуратурата попречила на МВР да разследва предполагаеми нарушения от страна на “Булгаргаз”. Обвинението възпряло “може би арест” в газовия доставчик.

Това стана ясно от думите на премиера Кирил Петков, който обаче отказа да отговаря на уточняващи въпроси и ги пренасочи към вътрешния министър Бойко Рашков. 

“Този главен прокурор следи повече нас, отколкото каквото и да е друго престъпление. Ако случайно съберем някоя папка, ще бъде иззета. Това е точно примерът с „Булгаргаз“. В деня преди МВР може би да влезе за арест, папката беше взета и ни казаха „дотук“, заяви Петков по време на годишната среща между бизнеса и правителството, организирана от “Капитал”. 

По думите му “Булгаргаз” е изкупувала скъп газ и е отказвала евтин такъв като МВР е проверявало защо и как хората са управлявали компанията по този начин. Събраните оперативни данни са били иззети от държавното обвинение, но от тогава развитие няма. 

“Поредният случай, където според мен е имало ясни злоупотреби и изчезва в небитието на прокуратурата“, каза още министър-председателят.

Сагата с “Булгаргаз” започна след като МВР започна разследване срещу бившето ръководство на компанията. То бе освободено в края на месец януари, а две седмици по-късно се разбра, че прокуратурата е започнала проверка срещу висши полицаи, разпоредили арест за бившия шеф на “Булгаргаз” Николай Павлов. Самият той пък бе извикан на разпит в Софийската градска прокуратура, където заяви, че няма от какво да се притеснява, оставил е дружеството в отлично състояние и прозря частни интереси в атаката срещу “Булгаргаз”. 

Подобни новини

Държавата дължи над 130 милиона по инхаус договори,каза министър Гроздан Караджов

Novinite-dnes.bg

Татяна Дончева: Отвратена съм от Борисов, Горанов и Арнаудова и не мога да им бъда адвокат

Novinite-dnes.bg

Гамизов: Аварията на ПАВЕЦ ”Чаира” едва не изби цяла смяна! ГЕРБ сътвориха тази гадост за стотици милиони

Novinite-dnes.bg

Адв. Екимджиев доказа пред Евросъда злоупотребата със СРС в България и ролята на Цацаров и Гешев

Novinite-dnes.bg

Кирил Петков с видео за арестите в ГЕРБ и на Бойко Борисов

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар