Новините днес
България

Коалиционното споразумение няма да бъде подписано днес заради възражения на БСП

Споразумението между „Продължаваме Промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ е „последно вдясно“, но няма да бъде подписано днес. Това стана ясно от думите на съпредседателя на ПП Кирил Петков, който отиде на спешна координационна среща с останалите лидери, след като социалистите поискаха промяна в текстовете на законодателната програма.

Самата Корнелия Нинова обясни пред телевизията, че в законодателството имат „предложения, касаещи социалната сфера“. „Разбира се, че подобно споразумение не е лесна задача, ние искаме всичко да бъде разработено в детайли“, каза тя.

„От наша гледна точка изчистихме всичко, прочетохме споразумението много внимателно. Имахме претенции да изчистим формулировката. От политическа гледна точка имахме някои въпроси – относно назначенията и състезанията, които ще се провеждат в съответните ведомства.(…) Мисля, че изчистихме текста“, обясни зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева от ИТН.

Кога ще бъде подписан документът? „Нека го приключим днес – утре БСП ще минат със съветите си при одобрението на коалиционното споразумение. Нека приключим разговорите днес – или в рамките на утре, или в събота и неделя, или до понеделник“, каза Кирил Петков пред bTV.

Петков добави, че се надява в началото на следващата седмица да има вече работещо правителство и не изключва, че кабинетът ще бъде готов, когато той получи мандата. Петков се въздържа да коментира имената на министрите, но подчерта, че съставът на МС е „до голяма степен готов“.

„Искам да дам пълна свобода на всеки от нашите партньори да определят екипа, който смятат за най-добър за тези позиции“, каза лидерът на ПП в отговор на въпрос дали Корнелия Нинова ще бъде министър или вицепремиер.

Подобни новини

Стефан Янев: Утре поставяме началото на българския възход

Novinite-dnes.bg

Стефан Софиянски: Добре, че Бойко Рашков остава начело на МВР. Прокуратурата е във война не само с МВР, но и с Министерството на правосъдието

Novinite-dnes.bg

НС не прие възнагражденията на депутатите да се изплащат само по банков път

Novinite-dnes.bg

Мажд Алгафари: Кире, докато си сърбах супичката така ти набрах, че нема как да не ти пишем

Novinite-dnes.bg

Премиерът Кирил Петков е с приза „Политик на годината”

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар