Новините днес
Политика

Кьовеши оцени високо работата на Рашков в МВР досега

Лаура Кьовеши оцени високо работата на МВР до момента и изрази очакване за още по-активно директно докладване на случаи на сериозни злоупотреби със средства на Европейския съюз. Беше изразена готовност да продължи партньорското сътрудничество между МВР и Европейската прокуратура.

Това съобщават от Министерството на вътрешните работи след като министър Бойко Рашков и Лаура Кьовеши проведоха работна среща. За разлика от лаконичното съобщение след срещата на европейския главен прокурор с българския главен прокурор, от силовото ведомство са малко по-подробни.

Кьовеши и Рашков обсъдили действията на българската страна за създаване на екип от разследващи служители в МВР, които да работят по дела на Европейската прокуратура.

Става ясно още, че по време на разговорите е дадена висока оценка на българските делегирани прокурори, с които се осъществява ефективно взаимодействие.

От българска страна са представени наскоро приетите правила, с които се регламентира сътрудничеството между МВР и Европейската прокуратура, както и стартиралата законодателна инициатива по отношение на специализираните съд и прокуратура.

„Очакванията са те да оптимизират процеса на разследване на случаи на организирана престъпност“, пишат още от МВР.

Подобни новини

Асен Василев: През септември ще видим дали ще има по-високи нива на инфлациятa

Novinite-dnes.bg

Асен Василев: Инфлацията е навсякъде. В България се усеща по-бързо, защото сме много по-бедни и делът на храната в нашата кошница е много по-голям

Novinite-dnes.bg

Иван Демерджиев: Българската прокуратура изглежда обречена. Тя не желае да участва в борбата с корупция

Novinite-dnes.bg

Невероятно: Борисов призна, че Радев е прав. Искрен или коварен е?

Novinite-dnes.bg

Кирил Петков във ФАЦ: Шантажът срещу България и трите цели на ПутинКирил Петков във ФАЦ: Шантажът срещу България и трите цели на Путин

Луиза Яканаджиян

Оставете коментар