Новините днес
Свят

Кремъл: Истинският руснак не може да се срамува от войната

Руснаците, които казват, че се срамуват от войната в Украйна, не са истински руснаци, предаде БТА, позовавайки се на изявление на Кремъл.

„Истинският руснак никога не се срамува да е руснак“, каза пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на въпрос за лозунга „Срамувам се, че съм руснак“, повтарян от някои хора в Русия и извън страната. „Ако някой казва подобни неща, то тогава той просто не е руснак“, добави Песков.

Говорителят отбеляза, че на Запад антируските настроения опасно са се повишили и той се надява, че западните лидери ще спрат да подклаждат такава русофобия.

На въпрос как би могло да се сложи край на кризата, Песков заяви, че това ще се случи, когато Западът предприеме действия по многократно заявяваните от Русия опасения за убийствата на цивилни в Източна Украйна и разширяването на НАТО на изток.

„Русия е формулирала конкретни искания от Украйна за разрешаване на тези въпроси. Доколкото разбираме, тези искания се обсъждат от украинците с техните съветници, основно от САЩ и страните от ЕС“, каза той. „Нека се надяваме. Това трябва да се направи. Тогава всичко ще свърши“, добави Песков.

Подобни новини

Трима журналисти бяха освободени в Египет

Луиза Яканаджиян

Украйна предложи на руската страна да проведе специален кръг от преговори за спасяването на цивилните в Мариупол

Novinite-dnes.bg

Путин: Западът се опитват да заличат една цяла хилядолетна култура, нашия народ

Novinite-dnes.bg

Елена Поптодорова: Китай няма да подкрепи Русия

Novinite-dnes.bg

Зеленски: Съветът за сигурност на ООН съществува, но в света няма сигурност за никого

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар